Dame, poslušajte ove SAVETE i više nikada NEĆETE koristiti PUDER

Žena
Pixabay.com

Tečni puder predstavlja bazu svakog makeupa, a izborom odgovarajuće formule, ovaj proizvod garantuje besprekoran ten i priprema lice za nanošenje ostatka šminke. Međutim, na nedavno održanim revijama vodećih dizajnera poput Alexandra Wanga i Jasona Wua videli smo modele koji su šetali bez podloge, a njihov glavni makeup aut bio je svež i zdrav ten.

 

Ukoliko želite da se i sami priklonite novom trendu i da olakšate svoju makeup rutinu, budite sigurni da imate potpuno čistu i blistavu kožu. Iako vam možda izgleda da je to teško ostvariti, dermatolog Francesca Fusco smtra da svako može da ima besprekoran ten ukoliko tokom 6 nedelja koristi odgovarajuće proizvode za negu. Ona predlaže upotrebu 5 vrsti preparata koji daju odlične rezultate.

Kreme i losioni za sužavanje pora

Kada koristite podlogu, ona pokriva pore, a ako koristite mat verziju, to čini da one izgledaju uglađeno. Međutim, postoje proizvodi za negu koji zadiru između pora i čine da one izgledaju manje. To su uglavnom kreme i losioni koji imaju veliki procenat retinola. Koristite ih svake večeri pre nanošenja vaših hidrantnih krema i već kroz dve nedelje uočićeteprve rezultate. Retinol je odličan i zato što čisti površinske mitisere.

Piling na bazi kiselina

Ukoliko želite da vaša koža ima ravnomernu boju po čitavom licu neophodno je da revovno radite pilinge kako biste se oslobodili mrtvih ćelija. Birajte preparate na bazi 

Uređaji za čišćenje lica

Ako zaista želite da vam puder više nikada ne zatreba, onda dobri preparati nisu dovoljni. Trebalo bi da koristiti i neke od popularnih uređaja za dubinsko čišćenje lica kakve imaju brendovi poput Clarinsona ili NuFace-a. Zahvaljući njihovom dejstvu vaša koža dobiće idealan tonus, a lice će vam izgledati sveže.

Problematična područja

Ako imate mrlje na licu, bubuljice ili crvenilo potrebno je da se skoncentrišete na rešavanje tog problema. U današnjim apotekama i drogerijama postoje mnogi prirodni proizvodi za sve probleme sa kožom, pa nađite za sebe onaj za koji mislite da će vam rešiti problem.

Kreme sa zaštitnim faktorom

Bez obzira na godišnje doba, kreme za lice sa zaštitnim faktorom trebalo bi da koristite tokom čitave godine. Ukoliko to već ne radite, počnite sa upotrebom proizvoda sa SFP-om 30, a nakon 6 nedelja videćete odlične rezultate.loading...