Dame, ukoliko brijete intimnu zonu VAŽNO JE DA ZNATE i da poštujete ova pravila!

Depiliranje
Foter / Betsssssy / photo on flickr

Ukoliko često brijete intimnu zonu, potrebno je da poštujete ova pravila kako ne biste ugrozili svoje zdravlje i napravili problem "tamo dole".

 

Malo je onih koji su dobro upoznati sa ovim pravilima, a trebalo bi! Skidanje suvišnih dlačica sa intimnih delova tela danas je postalo stvar lične higijene. 

Većina dama se pored depilacija voskom, raznih kremicama i depilatora, ipak odlučuje za najednostavniji način ukljanjanja neželjenih dlačaci, a to je korišćenje brijača. Ako ste i vi jedna od njih i ne želite da vam se posle brijanja pojave bubuljice, urasle dlačice ili gadna infekcija, savetujemo vam da se pridžavate ovih pravila:

Izbor brijača

Pobrinite se da su oštrice žileta oštre i menjajte brijač (ili glavu brijača) najmanje jednom nedeljno. Tupe oštrice oštećuju kožu i uzrokuju iritaciju i širenje bakterija. Za najbolje rezultate koristite specijalne brijače s fleksibilnom glavom.

Pravi tajming

Brijanjem nemojte da otpočnete tek kad zakoračite u kadu ili pod tuš. Ostavite ovu aktivnost za kraj. Tada je koža najmekša, baš kao i dlačice.

Priprema za brijanje

Kako biste sprečili urastanje dlaka ili iritaciju kože, pripremite svoju kožu pre brijanja. Uradite prvo piling bikini zone, a potom omekšajte kožu losionom za tuširanje. Isperite, a onda na dlačice nanesite regenerator za kosu, da bi bile što mekše. Češljićem ili četkicom za zube začešljate svoje dlačice u smeru rasta dlake, čime sprečavate začepljenje folikula i urastanje dlaka.

 

Ne zaboravite na penu

Koži je neophodna zaštita, kako bi brijač lakše klizio. Ako nemate specijalizovani gel za brijanje, pomoći će i običan sapun, balzam za kosu, pa čak i neka blaga krema za lice. Ključ je u lubrikaciji, koja će žiletu omogućiti da klizi.

Smer brijanja

Ako su vaše dlačice previše dugačke, skratite ih prvo makazicama, da ne biste začepili ili otupeli brijač. Za postizanje savršene glatkoće, savetuje se brijanje u suprotnom smeru od rasta malja, ali ukoliko je vaša koža vrlo osetljiva, bolje “idite niz dlaku”.

Nega posle brijanja

Odmah posle brijanja, nanesite losion za telo ili bebi kremu bez boja i parfema, a na eventualne posekotine nakapajte antiseptik. Ukoliko patite od jake iritacije, stavite gel na biljnoj bazi, jer ima protivupalno, umirujuće i regenerišuće dejstvo i umiruje osetljivu kožu.loading...