Tečni puder jedan je od najrizičnijih mejkap proizvoda za kupovinu. Dok nam je na primer, senke za oči, maskare, rumenila i mnoge druge proizvode jednostavno naručiti i putem interneta, kupovina tečne podloge ili pudera vrlo je često igra na sreću, piše portal Lepota&Zdravlje.

Iako ste se možda informisali za kakvu je kožu namenjen puder koji nameravate da kupite, kakav podton ima i kakav mu je sastav, postoji velika mogućnost da i dalje nećete biti zadovoljne nekim segmentom.

Imamo detaljno objašnjenje tako da nikada više neće biti u dilemi!

Beauty guru Mark Rodžers istakao je kako je najčešća greška koju činimo tokom kupovine pudera to što ga pre ne isprobamo. I pritom ne misli na isprobavanje male količine pudera na vratu, već na celom licu.

Kada planirate kupovinu ovog kozmetičkog proizvoda, Rodžers napominje da treba da se uputite u kupovinu bez šminke. Zamolite prodavačicu da vam nanese puder na lice ili da vam u neku plastičnu kutijicu istisne dve do tri kapljice pudera kako biste mogle da ga isprobate kod kuće sa ostalom šminkom koju inače nanosite na lice.

Tako ćete najbolje saznati da li vam odgovara i lepo se stapa u ten.