DAME, USAVRŠITE IH ODMAH! Trikovi u šminkanju sa kojima će lice svake žene IZGLEDATI MRŠAVIJE

Šminka
Pixabay.com

Svi znamo da uz posao, fakultet i brojne druge obaveze s kojima se susrećemo u toku dana mogu učiniti da izgledamo umorno i istrošeno. Pored toga, sve niže temperature i vetar isušuju našu kožu lica. Uz minimalan trud možete postići odmoran i zdrav izgled i blistati tokom čitavog dana, a na sve to - vaša lice će izgledati mršavije.

 

Ako želite da izgledate mršavije, imate prirodan i zdrav ten, sve što vam je potrebno je malo šminke i umešnosti. Za ovakav efekat potrebno vam je 5-10 minuta.

Potrebno je da znate svega 3 pravila šminkanja:

– Preko kremastog proizvoda obavezno nanesite puder u prahu.

– Za konturisanje koristite proizvode sa sivkastim podtonom.

– Za prirodan sjaj koristite kremaste ili tečne proizvode.

Započnite jutro umivanjem naizmenično toplom pa hladnom vodom u 3 serije tako da završite hladnom, što će smanjiti vaše pore. Zatim očistite lice tonikom. Nakon toga nanesite kružnim pokretima hidratantnu kremu. Dobro je utrljajte.

 

Foto: Dnevno.rs

Protiv tamnih podočnjaka ispod vaših očiju, na duže staze preventivno možete piti dosta vode. Ujutru ih možete prekriti korektorom. Poželjno je da korektor ima žućkasti ili narandžasti podton jer on neutrališe plavu ili modru boju podočnjaka.

Kada to uradite, da biste delovali još budnije, korektor ili puder svetlije nijanse od vaše kože nanesite ispod očiju u obliku obrnutog trougla.

 

Foto: Dnevno.rs

Kako bi postigli zategnut i mršaviji izgled lica potreban vam je proizvod za konturisanje. To može biti tečni puder, nijansu ili dve tamniji, kao i puder u kamenu ili kremasti. Potrebno je da ima sivkast podton jer želite da napravite iluziju senke na vašem licu.  

Proizvod nanesite na udubljenja ispod vaših obraza. Ukoliko vam je lakše uvucite obraze i pratite liniju od sredine vašeg uha do ivice usana. Ukoliko želite, proizvod možete naneti i duž ivice vilice kako bi lice delovalo vitkije.

Možete dodati malo i ispod donje usne i stvoriti iluziju senke čime postižete efekat punoće usana.

 

Foto: Dnevno.rs

Kako biste postigli zdrav i blistav izgled lica, neophodan vam je hajlajter. On takođe može biti u prahu ali za prirodniji sjaj preporučujemo vam tečni ili kremasti. 

Hajlajter nanosite na vrhove obraza, sredinu kapka, ispod luka obrve, duž i na vrhu nosa, iznad centra gornje usne.

Ukoliko volite da vam koža još više sija možete dodati malo proizvoda na bradu i vrh čela.

Važno je da ukoliko nanosite hajlajter zaobiđete mesta na koži čija je tekstura naglašena ili gde imate nepravilnosti poput bubljica ili ožiljaka jer će ih to još više istaći!

Jednostavnom primenom ovih koraka, ceo dan ćete blistati!