Bez obzira na to koliko ste nestrpljivi da probate svoje novo sredstvo za depilaciju - sačekajte da se ohladi jer možete ozbiljno da se opečete.

 

Depilacija šećerom je veoma star metod uklanjanja malja sa lica i tela. Ako još niste probali, pogledajte ovo uputstvo…

Potrebno:

– šerpica koja ima deblje dno, da šećer ne bi zagoreo

– dve šolje šećera

– sok od jednog limuna

– ista količina vode

– kašičica soli

Izrada:

Sve sastojke sipajte u šerpicu i stavite na ringlu koju ste prethodno ugrejali na srednju temperaturu. Uz konstantno mešanje, pustite da se šećer rastopi i skuva. Da je gotov, znaćete kada promeni boju, postane zlatno žut, a to će biti nakon 40 ili čak 50 minuta kuvanja. Kada se malo ohladi sipajte ga u staklenu teglu koja ima poklopac, da u šećer kasnije ne bi upadala prašina.

Bez obzira na to koliko ste nestrpljivi da probate svoje novo sredstvo za depilaciju – sačekajte da se ohladi jer možete ozbiljno da se opečete! Tek za dva sata šećer će biti bezbedan za upotrebu, računajte na to.

Ako vam se žuri, stavite teglu u posudu sa vodom i ledom – tako ćete ubrzati proces hlađenja. Znaćete da je šećer spreman za upotrebe kada vam se ne bude lepio za prste dok pravite lopticu koju ćete potom razvući po delu tela sa kojeg želite da skinete malje.

Upotreba:

Vosak vucite po koži u pravcu u kojem vaše dlake rastu. Morate malo da pritisnete. Zatim ga odlepite u suprotnom pravcu. Jednu kuglicu možete da upotrebite dva, tri puta. Ako vam se učini da je šećer suviše tvrd i da ne može lako da se razvlači po koži, dodajte nekoliko kapi vode. Kada završite depilaciju, upotrebljen šećer bacite, a ostatak čuvajte u tegli u frižideru – rok je neograničen.

Kada sledeći put budete želeli da se depilirate, uzmite potrebnu količinu iz tegle, rastopite u mikrotalasnoj, ili teglu stavite u vrelu vodu. Za deset minuta šećer će biti spreman za upotrebu.

Savet plus:

Prvo napravite malu količinu, samo za nausnice, na primer, da probate da li vam to uopšte prija. Ako vam ne ide odmah sve lako, ne odustajte – vežbajte!

Pogledajte kako to sve izleda:loading...