Danas idete na Exit? Evo šta vas večeras očekuje na Petrovaradinskoj tvrđavi

Treće večeri festivala Exit, na glavnoj bini nastupiće jedan od najtalentovanijih britanskih muzičara, osnivač i frontmen bendova Blur i Gorillaz, Dejmon Albarn.

Albarn će tokom nastupa predstaviti svoj novi solo projekat, ali i svojevrsnu retrospektivu svoje celokupne karijere, kao i numere ostalih „konceptualnih projekata i supergrupa u kojima je
učestvovao”, najavili su organizatori.

Osim Albarna, na Mejnu će nastupiti i popularni dab steper (dubstep) Skrileks (Skrilex), koji je svojim zvukom pokrenuo sasvim novi muzički svet i otvorio prostor za nova imena elektronske scene.

Nastup Skrileksa zakazan je za dva sata posle ponoći, a publika će zatim moći da bira između zvezde Dens (Dance) arene Afro Džeka (Jack), koji će puštati muziku „bek tu bek” sa Kvintinom (Quintino)ili nastupa Šejpšiftera (Shapeshifter) na Fjužn bini.

Na Eksploziv bini (Explosive) hedlaneri su pank, hardkor bend Seven seknds (7 Seconds), koji su najavili i novi album nakon devet godina.

Organizatori Egzita su, nakon jučerašnje celodnevne i celovečernje kiše, saopštili podatke dobijene od Hirdometeorološkog zavoda Srbije, prema kojima se očekuje da će vremenske prilike tokom pretposlednje večeri festivala biti mnogo bilje, sa suncem i bez padavina.

Tokom predposlednje večeri biće organizovano i zajedničko praćenje meča Svetskog prvenstva u fudbalu u Brazilu, između Holandije i Brazila, na Pozitiv Vajbrejšn Rege (Positive Vibration Reggae) bini koji se bore za treće mesto.

Festivalsku atmosferu i prenos utakmice simbolično je na Egzitu oranizaovao Festival „Dani Brazila” – novosadski samba karneval. Egzit traje još danas i sutra u Novom Sadu na Petrovaradinskoj tvrđavi, pa se zabava seli na morsku plažu Jaz u Crnoh Gori, gde nakon samo jednog dana pauze počinje novoosnovani Si dens (Sea Dance).