Možda će vam prvi poriv biti da zgrabite punu kašiku direktno iz tegle. Ipak, postoje i bolji načini.
Danas je svetski dan ‘Nutele’! Iako je većina nas konzumira kašikom, direktno iz teglice, predlažemo da u ime ovog svečanog dana probate ovaj slatkiš na malo lepši način:
Kolač
Umutite pet jaja i 240 grama nutele. Smesu sipajte u podmazan pleh i pecite oko 20 minuta na srednjoj temperaturi. Sačekajte da se ohladi, izvadite iz pleha i poslužite uz sladoled od vanile.
Palačinke
Standardna smesa za palačinke, uz mnogo ‘Nutele’ i dodatkom u obliku oraha, lešnika, kokosa, plazme… pustite mašti na volju, a možete dodati i neko voće poput višanja ili banana.
Torta
Sameljite 250 g keksa, dodajte 75 g putera i kašiku ‘Nutele’, smesu umutite mikserom, dodajte 75 g seckanog pečenog lešnika. Sve sipajte u kalup i ohladite u frižideru.
Slatka slanina
Tanko isečenu slaninu, prepržite, da bude hrskava. Ocedite od masnoće, pustite da se ohladi, svako parče premažite nutelom. Možete da stavite tabasko sos ili mrvicu tucanu paprike.
Napravite svoju ‘Nutelu’
Pomešajte 6 kašika kakaa, toliko brašna, 200 g prah sećera, 1/2 litre mleka, jaje. Drugu polovinu mleka skuvajte, dodajte smesu, mleveni lešnik, kuvajte uz mešanje. Dodajte puter.