“DANAS SAM NAJGORA MAMA NA SVETU”: Ispovest žene o vaspitavanju dece koja je obišla svet

Majka
Pixabay

Mama Džejmi Primak Sulivan izazvala je oprečna mišljenja roditelja nakon što je javno objavila na koji način je svoje troje mališana naučila lepom ponašanju.

 

Svaki roditelj želi da njegovo dete bude srećno i zdravo. Ipak, deca moraju imati i manire koji su odraz lepog ponašanja u društvu, a tome ih treba naučiti, što ponekad nije tako lako, pa mnogi roditelji imaju osećaj da rade nešto loše.

Kada je na svom Fejsbuk profilu objavila status u kome je objasnila na koji način je svoju decu naučila lekciji lepog ponašanja, mama Džejmi Primak Sulivan nije očekivala da će o tome saznati ceo svet, kao i da će se na društvenim mrežama povesti velika debata.

“Dakle, ja sam najgora majka na svetu ikada. Nakon što smo večerali, odvela sam decu u Dairy Queen (američki lanac hrane i slatkiša) na sladoled. Naručili su šta su hteli i trebalo je da sačekamo nekih pet minuta da prozovu naš broj. Mlada devojka (otprilike 17 godina) pružila je svakom od deteta sladoled. Niko od njih je nije pogledao. Niko od njih nije rekao hvala. Ni meni, ni njoj. Čekala sam da vidim šta će da se dogodi. Brojala sam do 10 u sebi dok su oni već zaronili u svoj sladoled i polako koračali ka vratima. Lagano sam išla za njima, a onda sam napolju jednom po jednom uzela sladoled i pustila ih da gledaju kako ga bacam u kantu za smeće. Svo troje su počeli da histerišu. Čekala sam. Ćutala smireno. Kada su shvatili da imam nešto da kažem, utihnuli su. Objasnila sam im da će jednog dana, ako budu imali sreće, raditi nešto kao i ta devojka. I nadam se da će ih ljudi videti. Zaista primećivati. Gledati u oči i reći hvala. Imamo suviše godina (8/7/5) da bismo se ponašali nevaspitano i da nemamo osnovne manire. Dakle, danas sam najgora majka na svetu.”

Njen status podeljen je više od 50 hiljada puta, a lajkovalo ga je gotovo 330 hiljada ljudi.

Mnogi su Džejmi zahvalili i priznali da u svetu postoji mnogo odraslih osoba koje ne umeju da se zahvale, izvine… Međutim, bilo je i onih koji su mamu Džejmi osudili.

Jedan od komentara glasi:

“Čoveče. Ja to svojoj deci nikada ne bih uradila. To ne znači da su deca nevaspitana, verovatno su samo zaboravila da kažu “hvala”… Ako ništa drugo, oduzela bi im sladoled dok se ne vrate do prodavačice izvine se i zahvale, a onda bi im vratila. Žao mi je, ali poštovanje možete dobiti samo tako što ćete ga zaraditi, a uraditi tako nešto okrutno kada deca nisu imala loše namere, nikako nije način.”

Šta vi mislite?