DANIJEL PAVLOVIĆ za DNEVNO.RS: Da li će na BEOVIZIJI i EVROVIZIJI procvetati njegova “RUŽA SUDBINE”? (VIDEO)

Danijel Pavlović
YouTube Printscreen

Predstavljamo vam učesnike ovogodišnje "Beovizije" i potencijalne predstavnike Srbije na Evroviziji.

 

Mladi Danijel Pavlović poznat je publici odavno – još od učešća u rijaliti šou programu “Operacija trijumf” gde se plasirao u finale i osvojio visoko peto mesto, kao jedini preostali predstavnik Srbije. Završio je nižu i srednju muzičku školu u Kragujevcu, a diplomirao na Muzičkoj akademiji u klasi prof. Aleksandra Serdara.

On je vatren, temperamentan i neosporan talenat, a ovo mu nije prvo učešće na “Beoviziji”. Učestvovao je i 2009. godine, u duetu sa Milicom Majstorović (takođe učesnicom Operacije Trijumf), gde su sa pesmom “H8ER” zauzeli osmo mesto u finalnoj večeri.

Na ovogodišnjoj Beoviziji nastupaće sa pesmom “Ruža sudbine”(muzika: Danijel Pavlović, tekst Marina Tucaković, aranžman Saša Milošević Mare i Marko Kon).

Danijel Pavlović pričao je predstojećem takmičenju za portal Dnevno.rs.


• Nakon godina pauze, ponovo postoji Beovizija. Da li vam je ovaj sistem izbora bolji ili više preferirate interni izbor RTS-a?

– Drago mi je da je Beovizija vraćena nakon devet godina. Ja sam neko ko obožava festivalski duh, a Beovizija je ipak naš najvažniji festival. Radujem se!

• Da li možete da otkrijete nešto o Vašem nastupu? Šta publika može da očekuje?

– Za sada vam ništa ne smem otkrivati o našem nastupu, ali sam siguran da ćemo biti odlični, jer nam Milica Cerović radi nastup, a ona je veliki profesionalac i umetnik.

• Da li ste čuli pesme ostalih izvođača? Koja vam se pesma, osim Vaše, sviđa?

– Preslušao sam sve pesme i ima jako dobrih. Ne bih mogao da izdvojim ni jednu posebno, ali ima dosta dobrih, stvarno. Vidi se da su svi dali svoj maksimum, svaka čast!

• Šta pobeđuje na Evroviziji – nastup/atraktivnost izvođača ili kvalitet pesme?

– Na Evroviziji nema pravila, ali se negde oseća da prava emocija i iskrenost uvek nađe put do publike. Ako naša Ruža procveta u Lisabonu, ne sumnjam da ćemo doživeti veliki uspeh.

• Da li ste čuli neke pesme predstavnika drugih zemalja? Da li imate favorita?

– Nisam uspeo da preslušam pesme drugih zemalja, jer sam fokusiran na Beoviziju. Kada sve prođe, sešću i ispratiću ostale učesnike.

 loading...