DAR PROTKAN LJUBAVLJU: Saveti kako da izaberete IDEALAN POKLON za 14. februar

Da bi bila trajna i čvrsta, ljubav je ponekad potrebno osvežiti, makar malim znacima pažnje.

dan zaljubljenih
Pixabay.com

Idealna prilika da život malo začinimo ljubavnim zanosom i obradujemo voljenu nam osobu jeste da mudro izaberemo poklon za Dan zaljubljenih.

SLAVIMO LJUBAVI DAN

Iako ljubav treba slaviti svakodnevno, nekim danima više mislimo o njoj i ona tada biva važnija od svega drugog. Biranjem poklona za Dan zaljubljenih daćemo ovom prazniku i ljubavi uopšte na naročitoj važnosti. Poklonima se uvek pridaju pažnja i značaj i oni se tradicionalno biraju u skladu sa danom koji se praznuje. Tako i poklon za Dan zaljubljenih u sebi obavezno sadrži romantičnu notu, notu nežnosti i tananosti, kojom posebno kazujemo drugoj osobi koliko je volimo i koliko nam je važna.

Neretko se ovom prazniku pristupa s velikim očekivanjima, te se i sami brižljivo i pažljivo pripremamo kako bismo ostavili što lepši i emotivniji utisak na partnera. Kada govorimo o poklonu za Dan zaljubljenih, izvesno je da će njegova emotivna vrednost biti veća ukoliko on bude osmišljen s mnogo ljubavi i truda, ako pažnju posvetimo kako samom poklonu, tako i načinu na koji ćemo ga uručiti, porukama koje ga prate, formi u kojoj se nalazi.

POKLON U SKLADU SA OSOBOM

Svi smo bar jednom bili na muci prilikom izbora poklona za Dan zaljubljenih, misleći o tome da li je dovoljno zanimljiv, originalan, dopadljiv, da li je dostojan… Kako bismo izabrali idealan poklon, važno je, najpre, da vodimo računa o tome šta voli naša voljena osoba, kakvi su joj afiniteti, hobiji, stil života, ukus, pa čak i da li je u nekom momentu spomenula da bi joj nešto trebalo ili bi volela da ima – jer pažljivo slušanje je put do uspeha. Pre svega treba da mislimo šta bi ličilo na osobu kojoj biramo poklon.

PREDLOZI POKLONA ZA DAN ZALJUBLJENIH

Ako partnerka/partner često nosi aksesoare, to znači da možemo izabrati poklon iz asortimana modnih detalja. Ukoliko neguje čitalačke navike, jasno je da književni klasik ili novi bestseler mogu biti odgovarajući pokloni. Podesna opcija bilo bi i putovanje, naročito za osobe koje su avanturističkog duha i uvek spremne za akciju, bilo da je u pitanju izlet u neki evropski grad ili odlazak na planinu.

Za dame koje se odlikuju elegantnim stilom, nakit može biti nepogrešiv izbor, srebrni ili zlatni, bilo da su u pitanju minđuše, ogrlica, narukvica ili set, koji i svedenog dizajna može delovati vrlo prefinjeno i graciozno i čijim se nošenjem ističe ženstvenost. Za snažniji pol često se kao prigodni pokloni za Dan zaljubljenih biraju oni iz kožne galanterije, najpre novčanici i kaiševi, ili pak satovi, što uobičajeno spada u red muževnih poklona.

SUŠTINA JE U OSEĆANJIMA

Postoji mnogo opcija kada je u pitanju poklon za Dan zaljubljenih, međutim, bez obzira na to koji tip poklona je posredi, da li je nešto originalno, jedinstveno, ili proverena klasika, u šaljivom ili romantičnom duhu, ručno pravljeno ili skupoceno, važno je da bude osmišljen s ljubavlju i pažnjom i da osnovna poruka koju nosi u sebi bude: „Volim te!”