DEBAKL U NAJAVI ? Dodela Oskara ove godine neće imati jednu JAKO VAŽNU STVAR

Prvi put u skoro 30 godina najveći filmski šou na svetu - dodela Oskara neće imati domaćina.

Oskar
Beta

Američka akademija filmskih umetnosti i nauka tako je na korak da ponovi jednu od najradikalnijih intervencija u istoriji dodele svojih nagrada. 

“Varijeti” (Variety) javlja da će producenti odabrati niz poznatih zvezda koji će imati skečeve i muzičke numere kroz koje će pokriti različite segmente dodela Oskara.

Beta

Ova odluka je doneta kada je glumac Kevin Hart, prethodno odabran za voditelja, odlučio da se povuče samo nekoliko časova kasnije zbog prozivki na društvenim mrežama povodom desetak godina starih homofobičnih tvitova. 

Koncept o dodeli bez domaćina podelio je ljude iz vrha Akademije i producente koji uveliko pripremaju ceremoniju, a kako javlja Varijeti, na žurci nakon dodele Zlatnog globusa mnogi izvršioci su se žalili zbog te ideje.

Jedan medijski magnat istakao je da bi to moglo da ima potencijalno fatalne posledice, jer su domaćini često najveći mamac za publiku kada je reč o tako glamuroznim TV prenosima, nešto poput dirigenta ili mašinovođe koji upravlja vozom.

Do sada je samo jednom, pre tačno 30 godina, Oskar bio bez voditelja. 

Ta dodela i dalje se pamti po zlu – producent Alan Kar i reditelj Džef Margolis smislili su 11-minutnu muzičku numeru umesto uvodnog monologa, u koji je bila uključena i verzija “Proud Mary”, duet Snežane i Roba Loua, koji glumac i dalje pokušava da zaboravi, kako piše Varijeti.

Nominacije za Oskara biće objavljene za dve nedelje, a dodela će se održati 24. februara.