“DECO, PROČITAJTE”: Jelena Karleuša u otvorenom pismu OTKRILA DETALJE SVOG DETINJSTVA – prošla je kroz pakao!

jelena karleusa
instagram.com/karleusastar

Poslednjih dana glavna tema u Srbiji su deca. Nažalost, vršnjačko nasilje sve više je prisutno među mlađim generacijama. Potresena ovim društvenim problemom, popularna srpska pevačica Jelena Karleuša uputila je otvoreno pismo deci u kojem je otkrila da se, tokom školovanja, i ona suočavala sa istim problemima.

 

Pevačica je na ovu temu prvi put progovorila i otkrila pakao kroz koji je prošla. Svoje otvoreno pismo posvetila je deci i naslovila ga “Deco, pročitajte”.

U odeljenju u koje sam išla imali smo i dva autistična deteta, Jelenu i Nenada. Bila sam jedna vrsta zaštitnika te dece koju su takođe maltretirali pa sam i zbog njih dobijala batine na odmoru. Najviše je stradao Nenad kome je od udaraca pesnicom u glavu tekla krv iz ušiju dok je on vrištao! Pošto sam jedina htela da mu brišem krv, deca su se smejala i govorila da smo muž i žena. Jednom prilikom posle žestokog maltretiranja Nenada pre časa, kada je učiteljica Sonja ušla u učionicu, podigla sam dva prsta i ispričala ko ga je sve tukao i kako. Učiteljica nije učinila ništa, a mene su mali skotovi za kaznu napali, šutirali i pljuvali na prvom sledećem odmoru. Osnovne škole se sećam kao pakla –  otkrila je Jelena. 

Ovo je samo deo njene ispovesti, a šta se dalje dešavalo u srednjoj školi možete pročitati u nastavku: