Prepuna hala beogradskog "Belexpocentra" radovala se i tugovala uz zvuke užičke trube.

 

Ambasador srpske trube Dejan Petrović posle skoro tri godine posetio je Beograd i sa svojim Big bendom priredio svojevrstan muzički spektakl.

Veče je započela fantastična mlada grupa Glas, ne žice, koja se bavi a kapela pevanjem i oni su publiku uveli u spoj koji propagira i sam Petrović – tradicija i moderna muzika, pevajući hitove poput “Hit the Road Jack“, ali i njihovu čuvenu obradu “Malog mrava“.

A onda je Belekspo u trenu okupan mrakom, da bi se svi trgli na žestok ritam bubnjeva koji je najavljivao dolazak Petrovića i njegovih momaka. Kao što je i obećao, Dejan je spojio “starke i opanke”, pa je tako veče prošlo u znaku pesama poput “Should I Stay or Should I Go” grupe The Clash, uz nezaobilazne tradicionalne trubačke melodije.

Publici nije bilo bitno da li se svira pank ili “Crven fesić“, važno je bilo samo da se uživa uz trubu i da se veseli sa društvom. Na dva-tri mesta u publici zaigralo se i kolo, a osmesi nisu silazili sa lica prisutnih – bar dok se sa bine nije začuo “Vidovdan” na šta su mnogi pokušali da prikriju suze u uglovima očiju.

Možda i najveće iznenađenje ovog koncerta bilo je gostovanje čuvenog rokera Đuleta Van Goga koji je prvi put uz pratnju truba zapevao svoj možda i najveći hit “Neko te ima noćas“.

Truba je, u više od 5.000 ljubitelja, probudila ono najbolje, kako samo ona ume. Uživalo se, igralo, veselilo i tugovalo, jer to tako uz trubače mora.

Pogledajte kako je izgledao sinoćni spektakl.