Dejli mejl objavio izmišljenu priču o Džordž Kluniju, glumac besan

Britanski Dejl mejl izbrisao je članak o majci verenice holivudske zvezde Džordža Klunija, Bariji Alamudin, u kojem se navodi da se ona protivi večanju svoje kćerke Amal i Klunija, a to je učinjeno nakon što je glumac objavio otvoreno pismo u kojem tvrdi da je cela priča najobičnija izmišljotina!

Dejli mejl je objavio i izvinjenje zbog članka i naveo da su pokrenuli „istragu” da otkriju kako je došlo do toga da se objavi neistina.

Kluni je u otvorenom pismu, koje je objavio USA tudej, upozorio da je Dejli mejl napisao potpuno izmišljenu priču o majci njegove verenice koja se, kako je naveo portal, protivi braku Klunija i njene kćerke Amal iz verskih razloga.

Reč je o članku Dejli u kojem piše da se Baria Alamudin protivi braku jer pripada Druzima, maloj monoteističkoj verskoj zajednici čiji se pripadnici uglavnom nalaze u Libanu, Izraelu, Siriji, Turskoj i Jordanu,

– Za početak, ništa izneseno u tom članku nije istina. Nena majka ne pripada Druzima i nije bila u Bejrutu otkada smo Amal i ja zajedno. Najvažnije od svega, ne protivi se braku – istakao je Kluni.

Kako je ocenio, „sve je to manje bitno. Kad napišu da je Amal trudna, da ćemo se venčati na setu, da se kandidujem za predsednika i sve ostale idiotske priče koje objavlju – nije me briga. Ali, ova laž povlači neka veća pitanja – upozorio je glumac.

– Neodgovornost koju pokazuju kada u današnje vreme eksploatišu verske razlike gde one ne postoje, u najmanju je ruku opasna. Imamo članove porodice širom sveta i kriminalno je kada neko na ovaj način izaziva takve probleme s ciljem da proda novine”, piše Kluni i dodaje da se zalaže za slobodu govora, ali ne i za novinarsku neodgovornost – istakao je Kluni.