Dejmon Albarn dolazi na Exit festival

Dejmon Albarn, osnivač i frontmen Blur i Gorillaz, dolazi na ovogodišnji Exit festival, a publici u Novom Sadu 12. jula na glavnoj festivalskoj bini predstaviće svoj novi solo projekat, ali i svojevrsnu retrospektivu celokupne karijere.

Uz hitove bendova Blur i Gorillaz, koji spadaju među najveće muzičke projekte svih vremena, Dejmon će izvoditi i numere nastale iz opusa ostalih konceptualnih projekata i supergrupa u kojima je učestvovao. Svoj predstojeći album i turneju, za koju svetski mediji procenjuju da će biti jedna od najznačajnijih ove godine, najavio je videom koji predstavlja kolaž dosadašnjih muzičkih dostignuća.

Dejmon spada u privilegovanu grupu najuticajnijih ličnosti u muzičkoj industriji. Pored Gremi nagrada, u svojoj dosadašnjoj karijeri sa mnogobrojnim muzičkim sastavima i projektima, osvojio i pet Brit, jedanaest NME, devet Q i šest MTV nagrada.

Prodao je više od 30 miliona nosača zvuka širom sveta, dok je debi album Gorillaz dostigao multiplatinasti tiraž! NME ga je nedavno prilikom dodele nagrade za inovaciju u muzici predstavio kao “jednog od vodećih ljudi muzičke scene”.

U aprilu ove godine predstaviće svoj prvi solo album, “Everyday Robots”, za koji kaže da je na njega čekao dugih 25 godina i da je njegov najličniji projekat do sada.

Govoreći za časopis “Rolling Stone” o predstojećoj turneji, Albarn je izjavio da će nastup obuhvatati pesme sa albuma “Everyday Robots”, ali da planira da izvodi i numere svojih sastava Blur, Gorillaz i The Good, the Bad and the Queen.

Na pitanje o budućnosti sastava Blur i Gorillaz, za Rolling Stone je izjavio: “Šta je Gorillaz? Muzički gledano, ja sam Gorillaz,” kaže Albarn. “Svirao sam pesme Gorillaz na probama i neke od njih zvuče veoma sveže, tako da ću ih sigurno izvoditi na svojoj turneji”.

Albornova turneja počinje u Londonu u aprilu, a pored potvrđenih datuma najvećih svetskih festivala u Španiji, Francuskoj, SAD, Danskoj, Holandiji i Belgiji, 12. jula dolazi i u Srbiju!

Petnaesto izdanje najboljeg evropskog festivala je u znaku Exit avanture, koja posetioce vodi na Exit, od 10. do 13. jula 2014. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i na Sea Dance festival od 15. do 17. jula na plaži Jaz, jednoj od najlepših plaža Jadrana.

Do sada najavljeni izvođači za EXIT festival su Damon Albarn, Disclosure LIVE, Rudimental LIVE, Skrillex LIVE, Carl Craig vs Green Velvet, Dub FX, Dusky vs Paul Woolford, Jackmaster & Oneman present ‘Can U Dance’ i Koven LIVE.

Trenutna cena ulaznica
EXIT: 5.990 din
EXIT Avantura (EXIT+Sea Dance): 6.990 din
Studenti i srednjoškolci
5.490 din
5.990din
Redovna cena EXIT: 11.990 din
Redovna cena SEA DANCE: 4.490 din