DELUJE VEOMA BOLNO: Nakon obrva, žene sada VOSKOM DEPILIRAJU I KOSU! (VIDEO)

depiliranje kose
printscreen

Da li biste pristali na ovaj tretman?

 

Dok se u poslednje vreme u celom svetu propagira prirodan izgled, te neretko dame odbacuju žilete, druge idu toliko daleko u borbi protiv maljavosti, pa su počele da depiliraju i kosu!

Naravno nije reč o celoj površini glave, već o mestima sa kojih raste mlada kosa, kao što su potiljak, zalisci i zulufi.

Kao razlog, žene navode da su to podrčja na kojima se pojavljuju kratke dlake, a koje ne mogu da zavežu u konjski rep ili punđu, zbog čega štrče i izgledaju neuredno.

Iako veliki broj poznatih ličnosti iz sveta Holivuda već neko vreme praktikuje ovu metodu, dame širom sveta su takođe poludele za ovom vrstom depilacije.

Mnogima ovaj proces deluje bolno, a drugi su izrazili sumnje o opasnosti tretmana.

Ukoliko se radi kako treba, higijenski i redovno, ovaj postupak je siguran. Ipak, nakon tretmana treba izbegavati izbeljivanje, farbanje i bilo kakvo tretiranje hemikalijama jer se može stvoriti snažna iritacija, objasnila je dermatolog Frančeska Fusco.

Na kraju, ona je dodala da na depiliranim mestima neće ponovo izrasti debela dlaka, već će vremenom slabiti i biti proređenija.

Da li biste pristali na ovaj tretman?