Pre nekoliko dana svet je šokirala vest da je Čester Benington, frontmen Linkin Parka i otac šestoro dece, izvršio samoubistvo.

 

Čester Benington (41), koji se obesio na dan rođenja svog prijatelja Krisa Kornela, u detinjstvu je godinama trpeo seksualno zlostavljanje. Pevač, koji je iza sebe ostavio šestoro dece, ranije je otkrio svoju tragičnu prošlost i zlostavljanje nazvao glavnim razlogom za zloupotrebu opijata.

Godinama unazad je, kažu, “bio čist”, ali u depresiji. Ipak, kolega iz sastava Korn to ne vidi kao opravdanje…

Brajan Velč je na društvenim mrežama Čestera je nazvao kukavicom, ali i divnom dušom za koju se moli Bogu da ga uzme u naručje.

Muka mi je od ovih s*anja sa samoubistvima. Lično sam se borio sa depresijom i mentalnim bolestima, i pokušavam da pokažem saosećanje, ali to je teško kad po*izdiš. Što je mnogo, mnogo je. Dići ruke od sopstvene dece, fanova i života je kukavički – napisao je između ostalog gitarista Korn-a.

Sada su se oglasili i Česterovi najbliži – članovi benda Linkin Park.

Oni su u pismu objavljenom na zvaničnoj stranici benda pomenuli da su znali za borbu kroz koju je prolazio, ali i da je Čester sam pričao o budućnosti više nego bilo ko od njih i da nije planirao ovakav kraj.

Dragi Čestere,

srca su nam slomljena. Talasi tuge i poricanja i dalje udaraju u našu porodicu dok pokušavamo da shvatimo šta se dogodilo.

Dodirnuo si toliko života, više nego što si mogao da zamisliš. Ovih poslednjih nekoliko dana smo osetili toliko ljubavi i podrške od svih ljudi širom sveta. Talinda i deca su zahvalni na tome i mi želimo celom svetu da kažemo da je ostao bez najboljeg muža, oca, sina… porodica neće biti ista bez tebe.

Tvoje uzbuđenje kada smo pričali o godinama pred nama je bilo zarazno. Tvoje odsustvo je napravilo prazninu koja nikada neće biti ispunjena – smešni, ambiciozni, kreativni glas u sobi je utihnuo. Pokušavamo da podsetimo sami sebe da su demoni koji su nam te uzeli uvek bili ‘deo ugovora’. Ti si pevao o tim demonima, zbog čega su se svi i zaljubili u tebe. Neustrašivo si govorio o njima, zbližio nas i naučio da budemo ljudi. Imao si veliko srce i nosio ga na rukavu.

Naša ljubav prema muzici je neuništiva. Iako ne znamo kako će izgledati naša budućnost,znamo da su životi svakog od nas bolji zbog tebe. Hvala ti na tome. Volimo te i jako nam nedostaješ.

Dok se ne sretnemo ponovo…

Linkin Parkloading...