Depresija ima svoj ‘muzički lek’? Ovo je pesma koju preporučuju! (VIDEO)

Hit 'Bohemian rapsodi' grupe 'Kvin' uklanja loše raspoloženje i preporučuje se kao lek onima koji su tužni ili pate od depresije, rezultat je ankete koju je za BBC sprovela agencija 'ComRes' koja istražuje uticaj muzike na zdravlje.

Ispitanicima je u okviru istraživanja bilo ponuđeno 10 kompozicija za koje je utvrđeno da podižu raspoloženje i povoljno utiću na mentalno zdravlje.
Na drugom mestu nakon ove pesme legendarnog britanskog sastava je „Dancing Queen” švedske grupe ABBA a na trećem nedavni hit „Happy” Farel Vilijamsa.

Više od dve trećine od 1.000 ispitanika rekli su da rado slušaju muziku kad se ne osećaju dobro.

Gotovo 90 posto ispitanika reklo je da slušanje muzike pomaže ljudima da se bolje osećaju kada su bolesni ili prolaze kroz neku životnu krizu.

Oko 81 posto Britanaca je reklo da se oseća bolje slušajući muziku. Tek 36 posto je reklo da radije sluša govor nego muziku kada nisu dobro raspoloženi, navodi se u anketi.

Među mladima najpopularnija numera je „Happy”. Pesme Boba Marlija, Robija Vvilijamsa i MMajkl Džeksona takođe su se našle na spisku ponuđenom u anketi.

„Bohemian Rhapsody” je na albumu „A Night at the Opera” koji je izašao 1975 godine. Ova pesma koja traje skoro šest minuta, bila je dva puta na prvom mestu britanskih hitova.