Prava poslastica za sladokusce...
Potrebno je:
– 500 gr. tankih kora,
– 700 gr. šećera,
– 5 jaja,
– 1 limun,
– 200 gr mlevenih oraha,
– 2 kašike griza,
– 50 gr seckanih oraha,
– ulje,
– 1 vanilin šećer.
NEOBIČNO, ALI PREUKUSNO: Čokoladni kolač sa kiselom pavlakom (RECEPT)
Način pripreme:
Jaja polupati odvojiti belanca od žumanaca i belanca ulipati u čvrst šne. Dodati žumanca ml. orahe, griz iseckane orahe i sve lagano dobro izjednačiti.
Na radnioj površini raširiti prvu koru, pouljiti, preko nje i drugu koru isto pouljiti, pa treću koru koju takodje pouljime i na dnu po širini nanesemo fil i urolujemo. Sve tako dok ne utrošimo kore i fil.
Kore isečemo nakoso u malu parčad, ja sam žilotom a Vi možete oštrim nožem. Ugrejati ulje pa dodati na svaki prorez po malo ulja da “cvrčne” ( da ne iscuri fil tokom pečenja) i na kaju premazati četkicom sve rolnice. Peći na 180 stepeni C 30 min.
Šećer sipati u šerpu pa dodati jednu do dve šolje vode pa ušpinovati, pa kad se ušpinuje dodati na tanke listiće limun i vanilu pa pečenu baklavu preliti ( vruć sirup i pečena baklava ) i ako treba još malo nožem zaseći rezove da tečnost bolje upije.
Pogčedajte detaljno uputstvo na video snimku: