DESET SIGNALA DA STE NAŠLI PRAVU LJUBAV: Stavku pod 7 nikako ne preskačite! U njoj je SUŠTINA

Američki psiholozi objavili su spisak ponašanja koja vam omogućavaju da dešifrujete da li ono što osećate prema osobi u prvim nedeljama poznanstva predstavlja nešto ozbiljnije ili samo trenutnu zaljubljenost.

Ljubav
Pixabay.com

Ovih 10 signala otkrivaju da bi to mogla biti ljubav.

Vidite sličnosti među vama
Divite se činjenici da vas zabavlja ista šala, praznike ste proveli na sličan način, niste voleli istu supu u vrtiću ili reagujete u stresnim situacijama na isti način. Sve su to znakovi da želite da se sa tom osobom što više zbližite.

Želite da uradite puno novih stvari
Iznenada su vam zanimljive aktivnosti o kojima vaš partner govori, a o kojima ranije niste ni pomišljali da ih isprobate. Želite da pročitate knjige koje on preporučuje, isprobate jela koja ste propustili a njemu se dopadaju, dopada vam se ribolov, mada ste to oduvek smatrali najdosadnijom zabavom na svetu, ne plašite se da se popnete na zid, iako dosad niste bili ljubitelj sporta. Dobijate utisak da zahvaljujući svom partneru možete učiniti više u životu.

Vaše samopouzdanje se značajno povećalo
Kad se sretnete sa ovim muškarcem, mislite da vam ide bolje na poslu, da imate bolji kontakt sa detetom, privlačniji ste, zaslužujete sreću. Kada se zaljubite u pravu osobu, partner vam upravo svojim prisustvom daje dokaz da ste bolji nego što ste mislili. Takođe često primećujete osobine koje sami niste videli. U vezi u kojoj počnete da volite nekoga takođe i sebe više volite.

Uživate u njegovim uspesima (čak i ako niste vi uspeli)
Ne radi se o ljubaznom čestitanju. Ako imate pravu unutrašnju radost i osećate zadovoljstvo zbog partnerovog uspeha, poput vašeg, to je znak da se u vama rodio zreli osećaj.

Željni ste da ga uključite u svoj život
Čak i ako su vam pre bili najvažniji sloboda, osećaj nezavisnosti, hodanje sopstvenim stazama, sada vam se sviđa činjenica da vam je za rešavanje bilo koje materije, čak i najjednostavnije, banalne, potreban savet ili pomoć partnera. Željni ste da ga uključite u svoj život, a ovo je dobar znak za zajedničku budućnost.

Ljubomorni ste (ali ne sumnjičavi)
Sa evolucijskog stanovišta, ljubomora je oblik prilagođavanja novoj stvarnosti. Ako nije morbidno, pokazuje da nam je stalo do nečega. Ali ovaj uslov ne treba mešati sa sumnjom kao što je provera partnerovog mobilnog telefona. Takva ponašanja znače anksioznost, nisko samopoštovanje i ne nude ništa za budućnost veze.

Želite da mu kažete da ga volite
Istraživanja pokazuju da su žene prve koje govore ove dve romantične reči i one obično padnu ranije nego što zapravo uđemo u fazu stabilne ljubavi i vezanosti. Ali sama želja da priznate svom partneru pokazuje da je to više od zaljubljenosti.

Niste se zasitili ove osobe
Iako provodite puno vremena zajendo, to nisu uvek samo uzbudljivi izlasci. Znate kako da provedite veče kad jedan od vas čita, a drugi istovremeno priprema nešto za posao i još uvek osećate radost što ste zajedno. To je znak da imate šansu za ljubav.

Često gledate lice te osobe
Istraživanja pokazuju da kada se zaljubimo ponekad nekontrolisano gledamo u lice i pravo u oči druge osobe. Kada je u pitanju samo fizička, neprestana fascinacija i želja, često gledamo partnerovo telo i radije izbegavamo kontakt očima.

Osećate vrlo jaku seksualnu privlačnost
Nedelje su prošle i faza prve strasti je već prošla. Istraživanja pokazuju da na sastancima visokog intenziteta seksualna “hemija” ne slabi ili čak raste, što znači da se partneri brže uključuju u vezu.