DEVEDESETE KAO INSPIRACIJA: Patike iz `95 rastavili, pa sastavili u neočekivanu konfiguraciju (VIDEO)

Promo

Polazna tačka dizajnerskog tima bio je drugačiji pristup u stvaranju i želja da se sačuvaju prepoznatljivi detalji iz prošlosti koji bi se preneli na viši nivo, uz podršku najnovijih tehnologija. Sledeći korak predstavljao je odlazak u bogatu Adidas arhivu i potragu za nečim neobičnim i gotovo zaboravljenim.

Izbor dizajnera i inspiracija za novi kreativni proces bio je EQT Cushion 2, silueta predstavljena pre 23 godine. Patika iz daleke ’95 prvo je bila rastavljena, a zatim ponovo sastavljena u novu neočekivanu konfiguraciju – P.O.D-S3.1 model.

– Mi imamo sjajnu istoriju, ali i neverovatnu budućnost, a P.O.D. system je idealna komunikacija između ova dva perioda – rekao je Nik Galvaj, potpredsednik adidas Originals globalnog dizajnerskog tima, objasnivši da je u potrazi za inspiracijom ponekad dobro pogledati u prošlost, ali ne i zadržati se tamo.

Pod sloganom „Great alone, better together“, adidas Originals uspeo je da kreira modernu i potpuno drugačiju siluetu, koja je već postala omiljena domaćim zvezdama, kao što su pevačica Sara Jo, glumci Bojan Perić i Slaven Došlo, košarkaši Vanja Marinković i Branko Lazić, i mnogi drugi.

U Srbiji je P.O.D-S3.1 silueta dostupna u crnoj i sivoj boji za muškarce, kao i u boji lavande za žene.