DEVERUŠE MENJAJU TRADICIJU: Više se ne oblače isto, a kada saznate pozadinu čuvenog običaja – BIĆE VAM DRAGO!

venčanje
pixabay.com

Ukoliko želite posebno venčanje, ovo je jedan od načina kako da to postignete!

 

Iako tradicija nalaže da deveruše budu isto obučene, na vrata je pokucao jedan novi trend, a deveruše širom sveta su ga odmah oberučke prihvatile.

Naime, deveruše na ovogodišnjim venčanjima sve češće nose potpuno različite haljine, što je prihvatila i jedna od poznatih holivudskih glumica – Rejčel Bilson.

Ona je nedavno bila na venčanju jedne od svojih najbližih prijateljica, pa je tako podelila nekoliko fotografija na Instagramu, gde je bilo društvo od 14 deveruša, a svaka je nosila svoju haljinu. 

 

#oliviaandjeff #bridesmaidsquad #throwindown ????

A post shared by @rachelbilson on

Osim što svaka devojka na taj način može da izabere ono u čemu se najbolje oseća, kada vidite fotografije s vjenčanja, morate priznati da zaista izgledaju sjajno. Mnogo lepše i atraktivnije, nego kad su sve u istom tonu…

Inače, razlog zašto deveruše nose identične haljine, pomalo je jeziv, a datira još iz rimskog doba. Naime, tad se smatralo da svaki radostan događaj privlači zle duhove (ali i sve nesrećne prosce koje je mlada eventualno odbila). Zbog toga su se deveruše oblačile identično kao mlada, kako bi zbunile zle duhove, ali i ljutite mladiće. One su na taj način štitile mladu sve do momenta dok ona ne izgovori čuveno “DA” – ako bi se dogodilo nešto loše, deveruše su uvek bile prve na meti.

my beauties ? #maxibelle

A post shared by annabelle moehlmann (@thenameisbelle) on

Ipak, da li je reč o urbanoj legendi ili ne, mislimo da je bolje da svako bude poseban na svoj način.

Da li se vama sviđa novi trend?loading...