Dikaprio zarađuje milione, ali i OBOŽAVA DA TROŠI! Malo bogatstvo dao je na neke zaista BIZARNE STVARI

Jedan od najboljih glumaca Holivuda, ali i glumaca koji najviše zarađuju, Leonardno Dikaprio nije od onih koji ne znaju da uživaju, ali i da pametno troše novac.

Leonardo DiKaprio
Facebook/ Leonardo DiCaprio

Njegovo bogatstvo se procenjuje na oko 260 miliona dolara, a ovo su samo neke od stvari na koje poznati glumac voli da troši novac.

Neke od stvari na koje Dikaprio troši novac će vam se dopasti, a neke će vas iznenaditi.

Fond za Amazoniju

Pre nekoliko dana Dikaprio je objavio kako je “Earth Alliance”, Fond za zaštitu životne sredine koji je nedavno osnovao sa filantropima Lorinom Pauelom i Brajanom Šetom, izdvojio pet miliona dolara za pomoć požarima u Amazoniji.

Egzotični ljubimci

Dikaprio voli životinje, a slobodno vreme voli da provodi sa svojim neobičnim kućnim ljubimcem. Glumac je vlasnik afričke kornjače koja može da živi i 80 godina.

Brzi automobili

Leo je bio veliki obožavatelj “Fisker automotivea” pre nego što su bankrotirali, a uložio je u tu kompaniju kao njihov brend ambasador. Poznato je i da se upušta u trke Formule E, i da vozi tojotu prijus i teslu roudster.

Bonova gitara

Leonardo je potrošio 100.000 dolara na gitaru Bonoa Voksa na dobrotvornoj aukciji kako bi prikupio novac za Haiti, nakon zemljotresa u toj zemlji 2010. godine.

Vlasnik skupih nekretnina

U roku od četiri meseca glumac je navodno potrošio 23 miliona dolara na tri nekretnine.

Oko 5,2 miliona dolara potrošio je na rezidenciju u Palm Springsu u Kaliforniji, modernu oazu sa bazenom, spa-centrom, teniskim terenom, šest spavaćih soba, osam kupatila i velikom gostinjskom kućom.

Glumac je kupio i u holističkom duhu napravljen stan u vrednosti od 10 miliona dolara u zgradi Delos u njujorškom Grinič vilidžu. Vlasnik je i stana od osam miliona dolara u Njujorku, kao i kuće iz snova u Malibuu.

Figure iz Ratova zvezda

Dikaprio je vatreni obožavalac filmova “Ratovi zvezda”, pa je dosta novca uložio u kolekciju njihovih figura. U jednom trenutku posedovao je čak 150 figura iz franšize, kao i oko 200 robota i otprilike isto toliko superherojskih igračaka.

Skupe umetnine

Jedna od najskupljih umetnina koje je Dikaprio imao bio je redak kolaž Žan Mišela Baskijata nazvan “Red Man One”. Kupio ga je za devet miliona dolara, ali je bio prisiljen da ga preda FBI-ju nakon što je otkriveno da je novac koji je koristio bio od njegove kompanije “Red Granite”, koja je navodno dobila nezakonita sredstva usred političkog skandala u Maleziji.

Privatno ostrvo

Dikaprio je 2005. godine kupio privatno ostrvo uz obalu Belizea za 1,75 miliona dolara. Tamo je pomogao u izgradnji eko-odmarališta koje funkcioniše na principu obnovljivih izvora energije.

Luksuzne jahte

Obično ih iznajmljuje. Jednom je iznajmio petu najveću jahtu na svetu, vrednu 678 miliona dolara, samo da bi sa prijateljima gledao Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Voli sport

Više puta viđen je u društvu mnogih javnih ličnosti u prvim redovima tokom košarkaških utakmica.

Vlasnik lobanje dinosaurusa

U jednom trenutku bio je i vlasnik dinosaurusove lobanje vredne između 35.000 i 40.000 dolara. Prodao ju je Raselu Krouu 2008. godine, a on ju je prošle godine stavio na aukciju.

Ovo su samo neke od stvari na koje poznati glumac voli da troši novac. Inače ovom spisku glumac je dodao i skupe satove, dizajnirane naočare, a dosta troši i na humanitarni rad i svoju Fondaciju, što je za svaku pohvalu.