DILEMA OKO POKLONA ZA NOVU GODINU: Nikad nije rano da počnete da razmišljate o njima

Kako odmiče godina i približavaju se novogodišnji praznici, sve se više i više panično razmišlja o kupovini poklona dragim i bliskim osobama. Prepuni izlozi mame poglede, ali mame i uzdahe zbog vašeg budžeta. Najgore šta može da se dogodi je da se poprilično istrošite na neki poklon koji neće biti od koristi osobi kojoj ste ga namenili. Zbog toga, evo nekoliko korisnih saveta oko izbora za poklone za Novu godinu.

Pixabay.com

Potencijalni pokloni za Novu godinu ne smeju biti kupovani u zadnji čas, jer u prazničnoj euforiji se može dogoditi da ne uspete pronaći odgovarajući poklon. Zato, isplanirajte vreme i sam proces kupovine, napravite ritual u kome ćete uživati.

Zamislite sebe kako se osećate kada dobijete poklon za Novu godinu, a ne možete ni namenu da mu odredite. Znate da se osoba potrudila i pažljivo ga birala, pa koliko god da glumite oduševljenje, iz vas izlazi neko neprijatno čuđenje. Zato, kada birate poklone za Novu godinu, stavite se na mesto osobe koju želite da usrećite i već ste na pola puta do kupovine poklona. Postavite sebi pitanje šta je toj osobi trenutno najpotrebnije, šta ona voli ili želi. Potrudite se da poklon ima i praktičnu svrhu.

Razmišljajte poput osobe koju želite da iznenadite – koji su joj afiniteti, da li ima neki hobi, ili se bavi nekim sportom. Ako odgovorno pristupite u razumevanju sklopa ličnosti, temeljno obilazite radnje ili istražujete, poklon će vam se vrlo jednostavno ukazati i nepogrešivo će biti kao stvoren za osobu o kojoj razmišljate.

POKLONI ZA NOVU GODINU LEPŠOJ POLOVINI

Tradicionalni izbor poklona damama donosi i tradicionalne dileme i glavobolje muškarcima, pa se često nespretno snađu u izboru simboličnog poklona. Prvo što im je na pameti jeste kozmetika i šminka, ali to je opasan teren! Lako se promaši ukus ili pogreši vrsta parfema, karmina, pudera… Možda je bolje da dame to samostalno biraju jedne drugima, jer bolje poznaju to tržište. Jači pol neće nikad pogrešiti ukoliko kao pokon za Novu godinu odabere neki komad nakita i to srebrnog.

Poklon ne treba biti previše skupocen, jer postoje dani od značaja u toku godine, te je srebrni nakit idealno rešenje. Ni jedna žena neće naći zamerku zašto je srebro, jer uvek se nađe prilika za nošenje. Srebro datira još iz perioda stare Grčke i uvek je u modi. Jačem polu je jedini zadatak da zaključi da li njegova dama voli minđuše, narukvice, prstenje – da se opredeli za vrstu nakita, jer to može biti i šnala za kosu majci, ili broš baki! Glavno je pretpostaviti omiljeni nakit.

Ukoliko je dama tiha osoba, koja više pokazuje delima nego rečima, srebrna narukvica je idealna za nju. Vesela dama, boemskog duha će se lepo nositi sa izražajnim, visećim minđušama, samouverena dama kojoj prija pažnja obradovaće se upadljivoj ogrlici od srebra, a dominantnoj vođi priliči glomazno prstenje. Ako je nežna dama, neka srebrne minđuše budu sjajne i jednostavne.

ŠTA KUPITI JAČEM POLU?

Dame nepogrešivo pogode poklon svom muškarcu, jer one pažljivo slušaju i bolje zapamte šta je njihov izabranik nekad poželeo. Nisu zanemarene muške svakodnevne potrebe poput parfema, ali srebrni nakit i ovde dolazi do izražaja. Ukoliko gospodin nosi ogrlicu, neki lep srebrni privezak sa ugraviranom, personalizovanom porukom je poklon sa ličnim pečatom koji je doživotna uspomena.