DIRLJIVA MOLBA SAMOHRANOG OCA ZA SVE ŽENE: Nemojte mi više postavljati OVA PITANJA!

Tata i ćerka
Pixabay.com

Samohrani otac jedne devojčice otkriva koji komentari žena ga najviše frustriraju.

  

Majkl Rej je samohrani otac četvorogodišnje Čarli.

Ovaj privatni trener je sam sa Čarli otkako se njena majka odselila pre dve godine. On radi sve vezano za ćerku, pravi joj frizure, vodi je na časove balete, uči je da bude dobar čovek, dakle – obavlja sve što jedan roditelj i treba da radi.

Majkl je nedavno uspeo da “sruši” pravilo koje je branilo muškarcima da se nađu iza scene na baletskim recitalima i koncertima, jer mu ono nije dozvoljavalo da pomogne Čarli da se spremi za nastupe.

Međutim, problem nastaje kad god izađe u javnost sa Čarli. Njih dvoje su meta čudnih pogleda, pa čak i nepriličnih komentara od raznih stranaca o tome kako se on kao roditelj ponaša. Naročito je teško kada pokuša da uđe u javni toalet sa Čarli ili da je slika.

Zato sada, za KidSpot – australijski sajt posvećen roditeljstvu, otkriva pitanja kojih je sit i voleo bi da ljudi (a ponajviše žene) prestanu da mu postavljaju.

– Bejbisituješ danas? / Danas je tatin dan?

Mislim da je ovo najčešća fraza koju čujem. Ne, zapravo “samo” sam roditelj. Ne znam zašto svi pretpostavljaju da otac čuva dete, a baš niko ne pomisli da sam ja glavni staratelj ili, u mom slučaju, samohrani roditelj.

 

– Hoćete da pozovete suprugu da proverite?

Ovo nepristojno pitanje često dobijam, naročito kada sam u apoteci ili nekom frizerskom salonu ili već – zapravo, gde god pokušavam da odlučim koji proizvod da kupim za devojčicu.

– Ko joj sređuje kosu i nokte?

Ja. I to uopšte nije tako teško, naročito ne kad postoje toliki Jutjub tutorijali. Ona odabere frizuru i onda zajedno gledamo klipove da naučimo kako se prave razne pletenice. Prilično sam siguran da svi znaju da postoje muški frizeri, pa ne znam zašto je tako neobično pretpostaviti da je tata ćerki napravio frizuru!

Kada sam je lepo obukao za neku priliku, bar pet žena nam je prišlo da kaže da je “mama obavila fantastičan posao kako ju je skockala”. I, što je najgore, kad bismo im Čarli ili ja rekli da sam se ja za to postarao, njihov odgovor bi glasio “nije li tata pametan”. Zaista? Koliko treba pameti da imaš da bi obukao dete?

– Svakoj devojčici je potrebna mama!

Stvarno? Ne čujem često da izgovarate da je svakom dečaku potreban tata, a toliko je samohranih majki sa sinovima koje daju sve od sebe da bi ih izvele na pravi put. Ako se pitate da li ima žena na koje Čarli može da se ugleda, ne brinite. Okružena je fantastičnim damama od kojih su neke čak i svetske rekorderke u atletici i dizanju tegova.

I, samo da znate, nisam u stanju da objasnim koliko zadovoljstvo osetim kad obučem lepo moju princezicu i onda sednemo i igramo se sa Barbikama!

 

– Trebaće ti pomoć kad uđe u pubertet!

Opet – jeste li to rekli i samohranim majkama sinova? Odavno sam naučio da čitam, a Čarli i ja imamo fantastičan odnos koji nam pomaže da pređemo preko svake eventualne “sramote”.

– Kladim se da bi voleo da imaš sina!

Bivši bokser, trenutni privatni trener i višestruki prvak Australije u dizanju tegova, ali da li zaista mislite da bih se bolje snašao sa sinom nego sa mojom princezom?

Da znate, svake dve ili tri sedmice donosim joj bukete cveća, kako bi naučila da to muškarci treba da rade. I svaki put kad osetim da bih se izvikao na nju ili bio strog, ne mogu da se ne zamislim kako bih se osetio da saznam da se njen budući partner tako ophodi prema njoj i da, ne daj Bože, ona pomisli da je to u redu jer je i tata vikao na nju.loading...