DIRLJIVO: Gazda ostavio psa na smetlištu, životinja ipak nije završila u kafileriji

Životinje
Printscreen/Youtube

Slika psa koji je ostavljen sa gomilom nepotrebnih stvari, obišla je svet putem društvenih mreža.

Godišnje, 3,9 miliona pasa bude ostavljeno u nekom od azila širom Amerike. Zbog nedostatka hrane i smeštajnih kapaciteta, više od trećine životinja biva “uspavano”.

Ova priča ima drugačiji epilog.

Slika je privukla pažnju Dastina Olivera, osnivača Omladinske organizacije za spašavanje napuštenih ljubimaca. Odmah je preduzeo sve da bi spaio Boa, pitbula koga su sati delili od izolacije.

Bo je u tim trenucima bio uplašen, usamljen i sklupčan na odbačenom dušeku. Njegovo poverenje u ljude bilo je poljuljano, pa je Oliver morao biti pažljiv. Da bi zadobio njegovo poverenje, morao je bar provesti pored dušeka najmanje sat vremena. Pas nije obraćao pažnju na ovog plemenitog čoveka jer je čekao svoje prave vlasnike.

Sutradan se Oliver vratio do smetlišta, noseći komad mesa. Bo je bio iscrpljen i prijao mu je doručak. Već tada je pas shvatio da Oliver ima dobre namere.

Pas nije bio spreman da se odvoji od starog dušeka, ali je Oliver uspeo da mu podmetne plišano ćebe, ali i namesti novu ogrlicu.

– Upravo smo imali razgovor. Rekao sam Bou da će sve biti dobro i da ga neću povrediti – kaže Oliver, a penosi portal Viralnova.

Potom je Oliver psa odveo kod veterinara. Na pregledu je ustanovljeno da ima srčane crve, što zahteva šest meseci lečenja. 

Iako je pregled bio neprijatan, Bo je bio radostan što ga je Oliver sačekao u hodniku ordinacije.