Iva Štrljić, Slavko Beleslin, Miloš Milovanović, Inspektor Blaža, Snežana Dakić, Boris Milivojević, Tijana Sretković i Jelena Pudar Marković iz benda „Neverne bebe“, košarkaši iz klubova „Dynamic BG“, „Spartak“ Subotica i „Mega Leks“, Beogradi fudbaleri iz FK Rad, juče su nosili crvene noseve povodom obeležavanja „Dana crvenih noseva“ i u znak podrške humanitarnoj akciji, koju je Sportski centar „Dynamic“ organizovao za decu o kojoj SOS Dečija sela Srbija brinu u svojim programima u Kraljevu, Nišu i Obrenovcu.

 

SC Dynamic je 24. marta od 11 do 17 časova organizovao humanitarno takmičenje u trčanju na traci, u kome su učestvovale poznate ličnosti.

Formirana su dva takmičarska tima, koja su trčala na dve trake i na taj način prikupljala pakete sa školskim priborom za decu o kojoj brinu SOS Dečija sela Srbija. Podrška akciji pružana je i putem društvenih mreža, kroz fotografije sa crvenim nosevima, uz heštegove #Noseforcause, #Bedynamic i #SOSDecijasela.

Dan crvenih noseva (Red Nose Day) obeležava se na svake dve godine, sa ciljem borbe protiv siromaštva, nasilja, zlostavljanja dece, HIV-a i svih ostalih globalnih problema, uz pomoć jedinstvenog oružja – zabave i smeha, čiji je simbol upravo crveni nos. Red nose day, koji je pokrenula britanska humanitarna organizacija “Comic Relief”, se obeležava kako bi se podigla svest o svim globalnim problemima, koji pogađaju sve ljude, bez obzira na uzrast, pol, rasu, etničku pripadnost

 

Svi koji to žele, mogu akciju za SOS Dečija sela Srbija podržati tako što će danas i sutra na pultu u Dynamic-u (Dunavska 62, Beograd) ostaviti svoj poklon za mališane bez roditeljskog staranja iz SOS Dečijeg sela Kraljevo i decu iz socijalno i ekonomski najugroženijih porodica u Nišu i Obrenovcu. Trenutno im je najpotrebniji  školski probor.

Dynamic Sport & Health Club spaja usluge sporta, rekreacije i relaksacije. Misija centra je podizanje svesti o sportu i rekreaciji.

SOS Dečija sela Srbija članica su Međunarodne organizacije SOS Dečijih sela, osnovane  1949. godine, koja danas u 134 zemlje pomaže 1 200 000 ljudi.  Organizacija je u Srbiji prisutna od 2004. godine, kroz brigu o deci bez roditeljskog staranja u SOS Dečijem selu Kraljevo, Centar za podršku porodici u Nišu, Programe podrške hraniteljskim porodicama, Program za podršku zapošljavanju mladih u Beogradu i programe hitne pomoći posle zemljotresa u Kraljevu, poplava u Obrenovcu i Lazarevcu i pomoći izbeglicama u tranzitu kroz Srbiju.