Do orgazma: I veličina klitorisa je bitna

Dok se o veličini penisa često govori, zanemaruje se činjenica da na doživljaj vrhunca ili njegov izostanak može da utiče i veličina klitorisa.

Najnovije istraživanje pokazalo je da kod žena koje ne doživljavaju orgazam, krivac može da bude mali klitoris, koji je najčešće udaljeniji od vagine.Naime, istraživači su magnetnom rezonancom skenirali karlicu 30 žena prosečne starosti oko 32 godine.

Čak deset učesnica studije prijavile su da nikada ili retko doživljavaju orgazam, dok ostale dame nemaju problem sa dostizanjem vrhunca tokom seksa.

“Iako je seksualna funkcija kompleksna tema, pokazalo se da veličina klitorisa i lokacija u odnosu na vaginu mogu biti od presudnog značaja za seksualne funnkcije, naročito doživljavanje orgazma”, objasnili su istraživači.

Vodeći autor studije dr Suzan Oukli objašnjava da je klitoris više od strukture na površini tela. Klitoralni kompleks, koji ima oblik bumeranga, prostire se ispod kože i obuhvata nekoliko delova, dok je G tačka zapravo samo zadnji deo klitorisa.

Stručnjaci objašnjavaju da je moguće da manja distanca između unutrašnjih struktura klitorisa i vagine olakšava da klitoris bude stimulisan tokom seksualnog odnosa, a samim tim se umanjuje šansa da orgazam izostane.loading...