DOBIO 120 GODINA ROBIJE! Osuđen VOĐA SEKS KULTA, žrtva bila i unuka srpske princeze (VIDEO)

Lider zloglasnog Nekseum (NXIVM) seks kulta Kit Ranijer osuđen je na 120 godina robije.

Printscreen

Osnivač kulta, čija je žrtva bila i unuka srpske princeze Indija Oksenberg, osuđen je u Bruklinu za uzimanje reketa, seks trgovinu, posedovanje dečje pornografije i druge zločine.

Kao lider seks kulta, Ranijer je regrutovao žene, pretvarao ih u robinje i prisiljavao na seks.

Tužilaštvo je tvrdilo da 60-godišnji Ranijer treba da provede ostatak života iza rešetaka zbog “nemerljive štete” nanete žrtvama sekte. Ranijer je takođe kažnjen sa novčanom kaznom od 1,75 miliona dolara.

Tokom prošlogodišnjeg suđenja, Ranijer – koji je jedini vođa kulta kome se sudilo, svi ostali su se nagodili – se nijednom nije pojavio u sudnici. Njegovi advokati tvrdili su da je nevin i za sve krivili “medijsku kampanju i svedoke koji su bili motivisani da lažno svedoče”.

Unuka srpske princeze žrtva kulta

Nekseum je osnovan 1998. godine kao “komuna vođena humanitarnim principima i sa ciljem osnaživanja ljudi”.

Unuka princeze Jelisavete Karađorđević, Indija Oksenberg je bila verovatno najpoznatija članica kulta zahvaljujući majčinoj slavi (majka joj je zvezda “Dinastije” Katarina Oksenberg) ali i neumornim pokušajima da je izbavi iz njihovih kandži.

Suđenje guruu za samopomoć Kitu Ranijeru, koji je navodno bio na čelu tajnog društva koje je njegovim inicijalima žigosalo seksualne robove, počelo je u Njujorku prošle godine, a na suđenju su svedočili bivši članovi kulta koji su ispričali da su bili do te mere izmanipulisani da su bukvalno bili poput robova.

Ranijer je među pratiocima bio poznat kao “Vanguard”, ili Vrhovni gospodar. Iako su ga smatrali najmudrijim čovekom koga su ikada sreli, on je sebe nazivao “Večnim učenikom” i nosio dugačku belu odoru koja se mogla tumačiti dvosmisleno – kao znak superiornosti, ali i poniznosti.

Nxivm je ustanovio sistem hijerarhijskih grupa ili “modula”, poput Jness (namenjenog da pomogne ženama da “spoznaju svoju suštinu”), Društva zaštitnika (za muškarce), ali i “programe za uspeh” sa grandioznim imenima kao što su “Saosećanje” i “Civilizacija”.

Elementi velnes industrije dali su Nxivmu savremeni ton kojim se komuniciralo sa pristalicama na isti način na koji su to sedamdesetih činile grupe inspirisane istočnjačkom filozofijom poput kulta Bagvana Šrija Radžniša, poznatijeg kao Ošo.loading...