KOFERI SE VEĆ PAKUJU: Srbi spremni za DOČEK NOVE GODINE, a ovo su strane DESTINACIJE koje se najviše traže

Vatromet
Pixabay.com

Novogodišnja noć za mnoge je posebna. Proslava se neretko planira i nekoliko meseci unapred, a doček u evropskim gradovima je nešto što svakako morate iskusiti i doživeti.

 

Trenutak kada se poklope kazaljke na satu predstavlja nadu za svakog od nas da će početak nove godine sa sobom doneti lepše, bolje i uspešnije momente nama i našim bližnjima. Stoga, nije baš svejedno gde se nalazite dok iznad vas “gori” nebo, tada najšarenije i najsvetlije. 

 

Doček Nove godine u evropskim gradovima je nešto što svakako morate iskusiti i doživeti. Blještavost lampiona, novogodišnje osvetljenje, puni gradski trgovi, sjajni novogodišnji vatrometi, veseli ljudi različitih kultura i doček uz prave prijatelje na nekom novom i drugačijem mestu je nešto što ćete pamtiti celoga života.

Upravo zbog toga, odlučili smo da saznamo gde to Srbi odlaze kada reše da spakuju kofere i novi početak započnu proslavom u nekom drugom gradu, koja je to evropska prestonica koju jednostavno morate posetiti 31. decembra, ali i gde je, ubeljivo, najluđa noć izvan granica Srbije…

 

Poznato je da tokom cele godine srpske putnike od svih evropskih zemalja najviše privlače Grčka i Italija. Zemlja olimpijskih igara, maslina i bogova bez sumnje je najaktuelnija tokom letnje sezone, a u ostalim periodima, kada su popularna “city break” putovanja, onda je svakako na prvom mestu prelepa Italija, koja ne zaostaje i kada je reč o proslavi Nove godine. 

 Kada govorimo o dočeku, srpski putnici se najčešće opredeljuju, pre svega, za bliže destinacije poput Beča, Budimpešte, Praga, a onda i za sve velike i atraktivne turističke gradove u Italiji kao što su Venecija, Rim, Firenca, Milano, Bolonja… – kaže za Dnevno.rs Tanja Živanov, predstavnica agencije “Viva travel”.

EVROPSKI GRADOVI SA NAJBOLJOM PONUDOM

Prema rečima naše sagovornice, ako se za doček nađete u nekoj metropoli, u skoro svakoj od njih vas na gradskim trgovima čeka dobar provod. Jedino na šta ne možete sa sigurnošću unapred računati je vremenska prognoza, odnosno koliko će biti hladno.

Ono što mi smatramo dobrom ponudom jesu organizovane ture sa prevozom i hotelskim smeštajem u nekoj od evropskih metropola za doček Nove godine. Možemo izdvojiti putovanje u Toskanu na pet ili šest dana, čija cena je 129€ ili 155€ u zavisnoti od izabranog paketa. Program obuhvata obilazak prelepih gradova ove italijanske regije: Piza, San Điminjano, Firenca, Sijena, Bolonja. Takođe, izdvojili bismo i Rim, koji ima svoj autobuski aranžman od šest dana, ali i avionski od pet dana za koji su planirana čak tri polaska – ističe Tanja.


I Nova godina u Nemačkoj nudi za svakoga po nešto.
Turiste čeka fantastičan provod na trgovima, ali i klubovima, diskotekama, restoranima… Iz mase se posebno izdvaja Berlin.  

Ako je izbor Nemačka onda neka to bude Berlin, jer ima sjajno organizovan provod u celom gradu. Tura koja se naziva “Dvorci Bavarske” podrazumeva baš to, obilazak fantastičnih dvoraca u najjužnijoj pokrajini Nemačke – Bavarska. Noći se u Minhenu gde se i dočekuje Nova godina – objašnjava naša sagovornica.

 

Ukoliko su vam Italija i Nemačka daleko, a i dalje želite da odete negde, pritom da vam put ne bude naporan, nema sumnje da je najbolji izbor uvek domaćinski raspoložen Prag. Kako Tanja ističe, pretonica Češke zanimljiva je u bilo koje doba godine.

Prag je vrlo zanimljiv u bilo koje doba godine. Naš novogidišnji paket aranžman od šest dana sa cenom od 169€ uključuje autobuski prevoz i tri noćenja u hotelu sa tri zvezdice. Naravno, podrazumeva se pratnja profesionalnog vodiča na svim turama tokom celog putovanja i boravka – završava Tanja Živanov za Dnevno.rs

JOŠ PREPORUKA ZA PROSLAVU NOVE GODINE:

 

Preporuke “Viva travel” agencije jesu malo dalje, ali izuzetne destinacije, kao što je Moskva (St. Peterburg) na osam dana, a cena paketa je 535 evra. Nešto nižu cenu od 419 evra ima avionski aranžman za Pariz na pet dana sa posetom Diznilendu.

Takozvane kružne ture sa posetom više gradova su, takođe, za svaku preporuku:

  • Rivijera cveća / 6 dana / 199€
  • Švajcarska / 7 dana / 299€
  • Zemlje Beneluksa / 9 dana / 359€
  • Sicilija / 10 dana / 265€
  • Španija-Francuska-Italija / 10 dana / 299€