DOKLE SEŽE LJUDSKA GLUPOST? Ruska influenserka objavila golišave fotke sa mesta najveće nuklearne katastrofe

Ruska influenserka Veronika Ročeva (23) izazvala je bes širom sveta objavljivanjem provokativnih fotografija u donjem vešu koje su, kako piše na njenom Instagram profilu, nastale na mestu najveće nuklearne nesreće u istoriji.

instagram/nz.nik

Nakon burnih reakcija, negativnih komenatara i osuda iz celog sveta, Veronika se konačno oglasila o spornim fotografijama, ali opravdanje koje je pounudila neće joj moći da skine ljagu sa svog imena.

Naime, Veronika tvrdi da je se uopšte nije slikala u Černobilju već u 4.000 kolimetara dalje, u Sibiru, kao i da “ne zna” zbog čega je uz fotografije osvanuo geo tag (oznaka lokacije gde se korisnik instagrama nalazi) Pripjat.

Fotografije koje su podigle prašinu objavljene su 6. i 13. juna. Na prve dve Veronika pozira u providnom zaštitnom odelu, s tim da je ono raskopčano, a u prvom planu je njena pozadina i veš. Mladoj influnserki se očigledno osladila pažnja koju je dobila (iako negativna), pa je nekoliko dana kasnije objavila još dve fotografije na kojima nosi isto zaštitno odelo, ali ovog puta je gole grudi prekrila rukama, dok na licu nosi gas masku.

View this post on Instagram

ph: @angelinaprotein & @alkrud_ . . . assistant: @d._kramer

A post shared by @ nz.nik on

Na prvoj seriji fotografija Veronika je ostavila Pripjat kao geo tag, želeći da pokaže da se nalazi u gradu koji je sagrađan za radnike nuklerne elektrane i koji je nakon katastrofe 1986. godine ekspresno napušten zbog visokog stepena radijacije.

Komentari poput “Ti si bolesna”, “Verovatno nije ni dovoljno pametna da bi shvatila da je to što nje uradila nepoštovanje”, “Deca su umrla ovde, idiote”, “Možda da napraviš sledeću fotografiju na groblju. Poželjno sa otvorenim kovčegom i svežim lešom”, pa čak i “Da, zračenje je seksi. Radujemo se tvojoj dijagnozi raka”, naterali su Veroniku da zažali zbog objavljenih fotografija i javno se izvini.

Ne znam zbog čega smo stavili taj geo tag. Sve fotografije su snimane na napuštenom mestu u Noviosibirskom – rekla je u Ročeva za Life.ru.

Dodala je da je mesto gde se slikala, izbor teme i odeće zapravo bilo namenjen objavi kojom je želela da skrene pažnju na probleme zagađenje životne sredne, ali da je zbog velike popularnosti HBO serije “Černobilj” odlučila da stavi tag Pripjat.

View this post on Instagram

-ph: @alkrud_ & @angelinaprotein . . . . -assistant: @d._kramer 18+

A post shared by @ nz.nik on

Čak i da je ovo opravdanje tačno, neće joj mnogo pomoći da obuzda bes javnosti. Ako se zaista slikala u Novosibirskom, a ne Černobilju, onda je geo tag Pripajt zapravo varanje pratilaca na Instagramu i to sa namerom da se pokaže da je ispratila bizaran i sve popularni trend koji je HBO serija prokrenula.

Zanimljivo je da i nakon javnog izvinjenja svima koji su “povređeni ili uvređeni” zbog spornih fotografija, Ročeva nije skinula geo tag Pripjat.