Đokovići se ‘šire’ i po Crnoj Gori na poklonjenom imanju u Pivi

Najzanimljiviji svadbeni poklon koji je novonastala porodica Đoković dobila je definitivno od građana Crne Gore.

Crnogorski narod veoma je zahvalan Novaku što je baš njihovu zemlju izabrao za mesto venčanja, pa su zbog toga rešili da mu poklone jedan zanimljiv poklon.
Zbog toga što je svojim venčanjem na odličan način ispromovisao njihovu zemlju, vlasnici etno sela Montenegro u selu Brezna u Pivi, braća Milonja i Radonja Blagojević odlučili su da Novaku poklone nešto.
Njihova odluka pala je na plac od 3.000 kvadratnih metara koji se nalazi na zaravni između kanjona Nevidio i planina Vojnik i Durmitor.
Svoju darežljivost braća tumače kao znak zahvalnosti jer smatraju da je Novak njihovu zemlju promovisao bolje nego, kako kažu, Ministarstvo turizma u poslednjih deset godina.
– Pre pet godina, moj brat Radonja i ja smo poklanjali besplatne placeve onima koji su želeli da naprave vikendicu na selu. Napravljeno je par kuća, ali zbog ekonomske krize to je malo zastalo, pa smo odlučili da oklanjamo placeve poznatim ličnostima koji vole i promovišu Crnu Goru – objašnjava Milonja Blagojević.
Tako je, primera radi, prošle godine plac dobila mis Egipta Tara Emad, kojoj je majka Crnogorka i koja na svakom mestu promoviše Crnu Goru, smatrajući je svojom zemljom.