DOLAZE VAM NENAJAVLJENI GOSTI? Sredite kuću BRZO i jednostavno za SAMO 20 MINUTA

Pobrinite se za dobru klimu u prostoriji i raspremite namirnice sa kuhinjskog pulta.

Čišćenje
Pixabay.com

Najavili su vam se iznenadni gosti ili ste znali da će oni doći, ali je vreme za sređivanje kuće neplanirano potrošeno na neki drugi posao. Kuća vam je u haosu, a vi imate samo 20 minuta da je sredite. Najvažnije je da ne paničite i da se dobro organizujete, a sledećih 5 koraka možete napisati na ceduljici za ”hitne” slučajeve i držati pri ruci, prenosi Lisa.rs.

1. Pobrinite se za dobru klimu u prostoriji

Prvo iznesite smeće iz stana. Kada se uđe spolja, najosetljiviji smo na mirise u prostorijama. Zato otvorite sve prozore i dobro provetrite kuću. Ako su se pomešali i dodatni mirisi iz kuhinje, upalite i mirisne sveće.

Zatim se usredsredite na stolove. Ako su trpezarijski sto i klub-stočić u dnevnoj sobi sređeni i bez prašine, prostorija izgleda sasvim drugačije. Časopise koji leže po podu svuda naokolo sakupite na jednu gomilu, olovke gurnite u fioku.

2. Raspremite namirnice sa kuhinjskog pulta

Ništa ne može da nas bocne toliko kao konstatacija da je “baš jutros za doručak spremana kajgana”. Spakujte prljave sudove u mašinu, ono što ne može da stane, operite ručno.

3. Pod ostavite za neki drugi put

Trenutno se ima vremena samo za uklanjanje najkrupnijih mrva. Ručnim usisivačem usisajte mace, mrve. Na pločicama u kuhinji je fleka od paradajz-pirea? Nemate vremena za kantu i krpu. Pokvasite papir i začas obrišite mrlju.

4. Kupatilo morate očistiti ekspresno

Prvo stavite na njeno mesto kozmetiku – radi svoje bezbednosti. Pripadnice lepšeg pola rado vole da zavire u tuđe teglice i bočice. Na kraju, na brzaka operite toalet i lavabo, a tuš-kabinu ili kadu sakrijte zavesom.

5. Svaka stvar na svom mestu

Jakne, kapute, blejzere i sve ono što je potrebno smestiti u garderober, okačite u njega. Marame, kape, šešire – sklonite u korpu. A cipele, mi žene ih imamo uvek svugde naokolo. Neke sklonite u cipelarnik, a one prljave pod krevet!