Ako volite ovu poslasticu onda jednostavno morate da isprobate i ovu domaću verziju koja neodoljivo podseća na original.
Potrebno je:
– 3 šolje izmrvljenih napolitanki od lešnika,
– 3 šolje sitno naseckanih tostiranih lešnika,
– 1 ¼ šolje nutele.
Za čokoladnu glazuru
– 1 šolja iseckane čokolade za kuvanje,
– 1 kašičica kokosovog ulja,
– 1 ½ šolja fino naseckanih tostiranih lešnika.
MANČMELOU KOLAČ: Omiljena poslastica dece i odraslih (RECEPT)
Način pripreme:
Napolitanke izmrvite i sipajte ih u dublji sud. Dodajte lešnike i nutelu pa sve stavite u frižider na 30 minuta da se dobro stisne. Nakon toga izvadite posudu, od smese oblikujte kuglice i slažite ih na tacnu pa sve stavite u zamrzivač na 15 minuta.
Za to vreme čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj zajedno sa kokosovim uljem. Na kraju dodajte lešnike i sve dobro promešajte. Kad su se kuglice dobro stvrdnule svaku nabodite na čačkalicu i uvaljajte u otopljenu čokoladu sa lešnicima pa slažite na masni papir.
Još jednom za kraj sve stavite u frižider da se čokolada stisne.