DOMAĆINSKI HOROSKOP: Strelac najbolje riba, Jarac deli poslove!

Svaki horoskopski znak ima svoju rutinu u čišćenju. Koja je vaša?

Ovan čisti stihijski
Pripadnici ovog znaka jedni su od onih koji zaista idu iz krajnosti u krajnost. I dok mogu da leže na kauču pokraj hrpe smeća i neopranog suđa, kad ih uhvati “žuta minuta” čistiće kao da im život zavisi od toga. Toliko će detaljno i mahnito čistiti da će se ukućani zabrinuti, a Ovan će im dobacivati da su do sad živeli u đubrištu i samo oni čiste. Neće se odmarati ni na minut dok ne očiste sve što su naumili.

Bik je organizovan
Pripadnici ovog znaka imaju strateški pristup spremanju, kod njih sve ide po nekom redu. Napraviće plan poslova po prostorijama i toga se držati, pa ih čišćenje neće iznervirati niti ih ometati u svakodnevnim aktivnostima. Uzeće pauze kako bi nešto pojeli i odmorili se, pa ih ni generalna čišćenja neće učiniti nervoznim kao pripadnike drugih znakova.

Za Blizance čišćenju nema kraja
Pripadnici ovog znaka zujaće od prostorije do prostorije, istovremeno radeći i po deset poslova odjednom, a za to vreme će im često telefonska slušalica biti na ušima. Kako su u pospremanju podosta neorganizovani, teško će im biti da odrede da su gotovi i uvek će smatrati da još nešto nisu obavili. Nerviraće ih drugi ukućani koji ne čiste iza sebe i zadaju im dodatan posao, mada to inače ne primećuju.

Raku je čišćenje svakodnevnica
Pripadnike ovog znaka možemo podeliti u dve grupe – one kojima se nikad ništa ne radi i čišćenje vide kao nužno zlo kome pristupaju tek par puta godišnje, ali i drugu brojniju grupu koja provodi puno vremena u održavanju svog doma čistim. Vode se parolom “što se mora – nije teško” i odlične su domaćice ako to žele, držeći sve pod kontrolom. Ipak, neće se opterećivati nevažnim detaljima, jer ako se nešto ne vidi, to ne treba ni čistiti.

Lavovi su detaljni
Iako pripadnici ovog znaka ne pate od toga da u njihovom domu sve mora biti uredno i čisto, poput Ovnova oni će biti izrazito detaljni ako se prime čišćenja. Oni ne čiste zbog toga što se to mora ili je red – na primer uoči Božića, već isključivo onda kad to njima odgovora ili im nered smeta. Vole da drugi prepoznaju njihov trud i cene što su predano sve očistili, inače su razočarani.

Device su majstori u čišćenju
Pospremanje, uređivanje i čišćenje su glavni hobi za većinu pripadnika ovog znaka. Zapravo, pitanje je da li oni ikad prestaju da čistei, jer kad su kući, čak i dok se odmaraju usputno obavljaju neke poslove. Device će pojačati muziku, otvoriti sve prozore i sistematično pospremati sobu po sobu sve dok dom ne postane besprekoran, a nakon što je posao obavljen, biće veoma zadovoljni.

Vaga čisti u društvu
Iako vole skladan izgled doma, pripadnici ovog znaka nisu nešto ludi za čišćenjem. Puno im je važnije da su stvari na svom mestu nego da su podovi, posuđe ili prozori oprani. Ipak, ako se dovoljno motivišu potrudiće se oko pospremanja, ali za to im je najčešće potrebno društvo. Očekivaće od partnera da im se pridruži i na papiru podeliti sve zadatke pravedno – po pola.

Škorpiji je odmor nakon motiv
Kao i kod drugih stvari u životu, pristup pripadnika ovog znaka čišćenju je izuzetno odlučan, kao da se radi o rešavanju vrlo važnih stvari. Ozbiljno doživljavaju zadatke, fokusiraju se na jedan po jedan i ne uzimaju odmor između. Radije će provesti deset sati na nogama spremajući kako bi iza toga mogli da uživaju, nego da generalno čišćenje rastežu danima – nedovršeni poslovi ih izluđuju.

Strelac najbolje riba
Pripadnici ovog znaka ponose se time da su bolji od drugih u svemu čega se late. Tako nije ni iznenađujuće da Strelci vjeruju kako niko ne može da oriba kadu, šporet ili prozore poput njih. Nakon što sve srede, zahtevaće i od drugih da se potrude, istovremeno im nabijajući na nos da bi oni to sami uradili puno bolje. To im niko ni ne osporava, ali ih okolina smatra zanovetalima.

Jarac delegira poslove
Pripadnici ovog znaka pre svakog većeg spremanja sastavljaju listu šta sve treba uraditi- od onog što je neophodno, do zadataka koji su dodatni ako bude vremena i volje. U to će uključiti sve ukućane, delegirajući im zadatke poput direktora firme, istovremeno pregovarajući, nudeći zamenu prostorija i poslova, manipulišući i cenkajući se. Na kraju sami uživaju u zadacima koje obave, a obožavaju i osećaj postignuća nakon toga.

Vodolija čisti kreativno

Pripadnici ovog znaka imaju vrlo specifičan raspored čišćenja i jedni su od onih kod kojih generalno čišćenje nikad ne traje jedan dan – već se rastegne na celu nedelju. U stvari, oni vrlo pomno prate svoj plan, razrađuju napredne tehnike spremanja kako bi skratili vreme, a dok čiste dobiju još 500 ideja kako bi nešto mogli da organizuju, presele ili dekorišu.

Ribe odgađaju dokle mogu
Pripadnici ovog znaka jedni su od onih koji će poslove čišćenja odgađati sve do zadnjeg časa. Zapravo, oni baš ne vide smisao u spremanju kad će se sve i onako vrlo brzo zaprljati i doći na staro, pa im je to gubljenje vremena. Ipak, latiće se posla ako to drugi očekuju od njih. Čim se prime tih zadataka, oni im uopšte nisu mrski, ali to će već zaboraviti do sledećeg čišćenja.