DOSADA, DEPRESIJA, BESPARICA… Deset razloga zašto je JANUAR najgori mesec u godini

Da li se i vama čini da svaki januar traje 60 dana, pa jedva, kao i mi, čekate da se završi. Mnogo je razloga zašto se tako osećate, a ovo su samo neki od njih

Zima
Pixabay.com

Nije ni čudo što ga nazivaju najdepresivnijim, najdužim, najdosadnijim i najsiromašnijim mesecom u godini.

Nakon decembarske euforije, gužve, ludila, sjaja, šljaštećih ulica, žurki i radovanja… Januarski mir slobodnih, dugih dana, lenjog razvlačenja od kreveta do stola. Nastupa umor od odmora, tuga novogodišnjih jelki bez iglica i ukrasa bez sjaja. A kada tu tugu zaledi minus, ne možemo da dočekamo da se januar neprimetno pretvori u februar.

U nastavku vam donosimo 10 razloga zbog kojih uvek jedva čekamo da se januar završi:

1. Prazni bankovni računi

Zabave, nova odeća, pokloni, božićni ukrasi, štandovi sa hranom i pićem po gradu… Sve nas je to teralo da trošimo iznad mogućnosti, zbog čega u januaru gotovo da ne izlazimo iz kuće.

2. Ništa se ne događa

Ljudi su dosadni, raspoloženje je na minimumu, sve nam se više spava, nabacili smo nekoliko ekstra kilograma, pa se ni ne osećamo najbolje, ni klubovi nemaju neke zanimljive ponude, pa niko ne želi napolje…

3. Hladno je 

+ mračno, a ova situacija ne donosi nikad ništa dobro! Samo depresiju…

4. U teretani je gužva

Kolači, alkohol i porodična okupljanja nakupili su se i na našim telima, a s obzirom na to da je leto sve bliže, svi su odjednom krenuli u istom smeru – prema teretani.

5. Već ste prekršili novogodišnje odluke

Ni ove godine niste uspeli ono što pokušavate već godinama – da postanete bolja verzija sebe, što u vama izaziva još malo dodatne depresije.

6. Svađe s partnerom

Ceo prošli mesec provodili ste uglavnom zajedno i sa vašim porodicama, a još sada ste bez novca i u lošem raspoloženju. Idealna formula za započinjanje svađa bez pravog razloga. I naučno je dokazano kako najviše parova raskida upravo u januaru.

7. Januarske rasprodaje

One su super, ali kako smo već ustanovili – nemamo para, pa nam više nisu toliko zabavne.

8. Vraćanje u život nakon godišnjeg odmora

Uspeli ste da uzmete koji dan odmora, ali ponekad mislite da bolje da niste, jer sada nikako ne možete doći k sebi i prionuti na posao s još većim entuzijazmom jer ste zapravo potpuno izgubljeni.

9. Shvatate da niste slavna osoba

Niste ni na skijanju niti na odmoru na nekoj egzotičnoj lokaciji… Da li vam treba još koji dokaz?

10. Božić je toliko daleko

Ne bismo više ništa dodali…