DOŠAO JE KRAJ PRAZNICIMA: Savladajte TRIKOVE za brzo raskićivanje jelke i pakovanje ukrasa!

jelka
pixabay.com

Jeste li i vi jedna od onih osoba koja nakon raskićivanja božićne jelke ima više ukrasa nego slobodnog mesta za njihovo pakovanje i čuvanje? Ne brinite, uz ove savete naći ćete kutak za svaku kuglicu.

 

1. Iskoristite kartone od jaja

Ne znate kako da pakujete manje ukrase? Stavite ih u kartonske kutije od jaja. One su stvarane tako da se u njima čuvaju osetljivi predmeti, pa svakako iskoristite tu činjenicu.

2. ‘Pregradite’ kutiju za cipele

Ako ste vešti sa makazama, lepkom i kartonom, sami možete da “pregradite” postojeću kutiju (npr. od cipela) i u nju da spakujete ukrase. Važno je da napravite dovoljno mesta za svaku kuglicu i da je kartonskom pregradom zaštitite od ‘sudaranja’.

3. Ubacite kuglice u čaše

Ostalo vam je plastičnih čaša od praznika ili rođendanskih slavlja? Ubacite po jednu kuglicu u svaku čašu i tako ih spakujte u veću kutiju. Plastične čaše sprečiće sudaranje kuglica i lom vaših vrednih ukrasa.

4. Razvrstaje ukrase po materijalu

Čak i ako već imate na raspolaganju specijalne plastične kutije s pregradama za čuvanje ukrasa, budite oprezni s punjenjem iste. Razvrstajte ukrase prema materijalu od kojeg su napravljeni: plastične kuglice možete staviti zajedno, drvene ukrase odvojite na posebnu gomilu, a staklene dodatno zaštitite, odnosno zamotajte u papirnate ubruse ili neku nežnu tkaninu.

5. Sprečite petljanje kuglica

Ako stavite mnogo kuglica u jednu kutiju može doći do petljanja vezica koje se obično kače na grane jelke. Da bi sprečili tu pojavu, sve manje lomljive kuglice (npr. plastične) nanižite na štap i tako spakujte u kutiju do sledeće godine.