Kada je ovaj deo tela u pitanju, nije bitna samo veličina, već oblik i zategnutost mišića. Ako primenite sledeće vežbice i ponovite ih 10 do 15 puta, imaćete guzu za kojom se svi okreću.

1. Stanite pravo, noge su u širini kukova, ruke ispružene napred. Spuštajte se u polučučanj, “gurajući” zadnjicu unazad, ali pazite da kolena ne prelaze liniju vrhova prstiju na nogama.

2. Iz uspravljenog položaja, jednom nogom iskoračite, da koleno bude u ravni sa ivicom prstiju, a drugu nogu zategnite, pa se vratite u prvobitni položaj. Nakon 10 iskoraka, promenite nogu.

3. Uradite istu vežbu samo sada druga noga nije ispružena, već savijena u kolenu. Ne vraćajte se u uspravni položaj, već spuštajte kolena što više možete.

4. Iz “sumo položaja” (polučučanj sa rukama na kukovima ili prekrštene na grudima), odskočite što više možete – kao žaba. Radite vežbu 40 sekundi, skačući napred-nazad.

5 Lezite na pod, ruke stavite pored tela, a noge savijte u kolenima. Podignite karlicu, stegnite mišiće guze (gluteuse) 20-ak sekundi, pa ih opustite i vratite se u početni položaj.

6. Kleknite na pod i oslonite se dlanovima, dižite nogu da bude u ravni sa telom, pa je spustite. Onda je podignite savijenu u kolenu i gurajte ka bradi. Ponovljajte naizmenično vežbe desetak puta.loading...