Dragana Ognjenović i ‘Umetnost modelovanja’

U ponedeljak 23. juna pod sloganom ZNANJE SE ISPLATI u Školi za dizajn tekstila u Beogradu, održano je finale konkursa „Umetnost modelovanja 2014.“ i prezentacija radova 27 učesnika.

Veliki broj gostiju uživao je u izložbama ilustracija Sonje Đordjević, fotografija Aleksandre Bogdanović, modnoj reviji, i proglašenju pobednika. Ciljevi Konkursa” Umetnost modelovanja 2014″ su osvetljavanje zanimanja koja obrazuje Škola za dizajn tekstila i približavanje koncepta ove škole mladim ljudima koji završavaju osnovnu školu i biraju buduće zanimanje, kao i izbora koje nudi ova škola tokom školovanja i nakon njega; omogućavanje uslova za komunikaciju i povezivanje mladih modelara i ostalih obrazovnih profila škole sa potencijalnim poslodavcima.

Dragana Ognjenović, autor ideje Konkursa “Umetnost Modelovanja 2014”, član upravnog odbora projekta član žirija, koji su činili još i profesori škole za dizajn tekstila: Vanda Nešić Pavlović, Jelena Đorđević i Dragica Ugrinović, kao i direktor škole Stanko Kiš, dodelila nagradu prvoplasiranoj Aleksandri Petrović pobedniku finala u seniorskoj konkurenciji. Drugo mesto ravnopravno su podelile Marija Đorđević, Biljana Bezbradica i Aleksandra Milojević.
U lepom i zanimljivom ambijentu škole, u duhu znanja i stvaralaštva uživale su i mnoge etablirane ličnosti podržavši svojim prisustvom nestajanje ovog deficitarnog zanimanja i promovisanju školovanja i znanja jer, po mišljenju učesnika i organizatora ovog konkursa: znanje se isplati !loading...