Drage dame, ukoliko ste nesrećno zaljubljene ovo morate da primenite: Trik koji će svakog muškarca baciti na kolena!

Naoružajte se i krenite u „lov”.

Drage dame, reč je o vašem neodoljivom seksi glasu.

Istraživanje sprovedeno na grupi žena i muškaraca potvrdilo je da je boja glasa kao i način govora zapravo najjače žensko sredstvo zavođenja na koje muškarci padaju kao od šale.

Naime, istraživači su tražili od svojih kandidata da normalnim glasom broje od jedan do deset. Nakon toga, isti ti muškarci i žene su morali da ponove radnju, ali drugačijom bojom glasa, odnosno onako kako oni smatraju da zvuči seksi i zavodljivo, piše „Cosmopolitan”.

Druga polovina muškaraca i žena poslušala je njihove snimke i morala je da odluči šta od navedenog zvuči zavodljivo, a rezultati su ispali veoma zanimljivi:

# Žene uopšte nisu reagovale na muške pokušaje da bojom glasa zvuče seksi.

# Muškarci su zavodljivi ženski glas smatrali neverovatno seksepilnim.

Naučnici objašnjavaju da žene, kada žele da zvuče seksi, spuštaju glas kako bi postao dublji, govore sporije i tiše, što muškarci smatraju mnogo atraktivnijim od uobičajenog normalnog tona kojim govore.

Isto tako, oni tvrde da je reč o prirodnoj, instinktivnoj reakciji koja deluje poput oblika tela ili mirisa kože. Iako su dokazi izneseni na videlo, ukoliko želite da osvojite muškarca, radije razmislite o onome što ćete reći, a ne kojom bojom glasa.