'Nekako s proljeća', 'Dirlija', 'Tuga ti i ja'... samo su neki od velikih hitova poznate grupe 'Crvena jabuka', koja ove godine slavi 30. rođendan. Žera i momci su seriju svojih slavljeničkih nastupa počeli u Beogradu sino'nom svirkom u klubu Kasina, koji je samo uvertira za koncert koji će momci organizovati na jesen.

Sarajevski bend „Crvena jabuka” jedan je od onih koji su se svojim pesmama urezali u srca mnogih ljudi širom bivše Jugoslavije i čija je muzika potsetnik na neka lepša i bolja vremena. Pevač popularne sarajevske grupe Dražen Žerić Žerapristao je da odgovori na pitanja portala Dnevno.rs i otkije buduće planove benda.

U ovoj godini obeležavate 30 godina rada. Svoje druženje ste počeli sa koncertom u Kasini, da li možemo da očekujemo još neki koncert u Beogradu?

– Ovo je bilo neka vrsta zagrevanja, nešto kao uvertira pred koncert koji ćemo imati na jesen ili zimu u Beogradu.

Da li više volite veće koncerte ili klupske svirke?

– Mi smo stara garda, mi smo normalni ljudi. Ne razmišljamo kao ostali, nije važno gde sviraš, ni da li sviraš pred 50 ili 500 ljudi, svaki koncert nam je isti. Oni koji imaju problem sa psihičkom dijagnozom, bore se da sviraju pet puta na nekom stadionu i tako dalje.

Čini se da se niste mnogo menjali tokom 30 godina karijere, kako uspevate da održite tu energiju koju sa kojom ste stupili na scenu?

– Nema tu nekog recepta. Svačiji život je drugačiji, nema neke razlike između mog života ili života nekog pekara ili kuvara. Svaki čovek živi kako je zapisano. Sve je to posao. Bog je svakome dao neki talent. Nema tu neke misterije svaki posao može biti lak ili težak, ali važno je da voliš ono što radiš.

Da li se nekad umorite od svega? I šta tad radite?

– Umorim se, dešava se i to. Nemam neki poseban ritual, tad pušim i pijem kafu.

Popularni su dueti, da li planirate neki u skorije vreme?

– Danas mnogi snimaju duete iz pogrešnih razloga. Naprave duet da bi se zajedno pojavili na televiziji, da naprave sebi bolji posao. Duet se snima ukoliko tekstopisac smatra da ima potrebe za drugim glasom. Ako pesma ne valja neće duet spasiti pesmu. Nema više Kemala Montena, sve je manje među živima onih sa kojim bismo snimili duet.

Hoćete li uskoro obradovati publiku nekim novim albumom?

– Hoćemo ako budemo živi. Snimili smo album „Bivše djevojčice, bivši dječaci” Unplugged Live u Lisinskom na kom se nalazi 30 pesama. Dosta nastupamo po gradovima bivše Jugoslavije, pa ne stižemo da konačno uđemo u studio i snimimo studijski album, ali potrudićemo se da to bude uskoro.loading...