DRŽITE DO SEBE: Dame, ako ste prešle 45. o ovim stvarima morate voditi računa

Ne dozvolite da same sebe sankcionišete kada napunite četrdesetu

žena
pixabay.com

Društvo je puno predrasuda prema ženama. Kada dosegne određene godine, te predrasude počinju drastično da utiču na kvalitet života. Sa svih strana se čuje: ne možeš, ne smeš, nije primereno…

Ne dozvol da sama sebe sankcionišeš. Ne krati sebi krila. Činjenica da si prešla četrdesetu godinu, ne znači da se život završio.

Tabu teme za ženu nakon 45. godine:

Ušteda na sebi: Žena nakon četrdesete sve manje para troši na sebe, a sve više na decu, muža, kuću i td. Ne dozvoli da postaneš takva. Ako ne ceniš sebe, nećete ceniti ni drugi.

Kratka firzura: Ko je rekao da žena u četrdesetim mora da ima kratku firzuru? Pogledajte samo Demi Mur – sva njena lepota nalazi se upravo u kosi. Duga, negovana kosa je ponos svake žene – bila ona mlada ili stara.

Stvari za bake: Ne kažemo da treba da oblačite roze duksericu sa likom Mini Maus, već da je sasvim uredu da nosite farmerke i majicu do struka. Da obučete klasičnu odeću i da svima stavite na znanje da ste u pravim godinama.

Odbijanje modnih trendova: Vodite računa da uvek budete u trendu. Ne sledite slepo trendove, već uvek nađite nešto za sebe. To će vam poboljšati samopoštovanje.

Vrećasta odeća: Ukoliko ste dobili par kilograma sa godinama, to je sasvim ok, ali nije razlog da sada nosite vrećastu odeću. Naglasite ono što je ostalo i dalje lepo na vama. Prihvatite i pokažite svoje telo.

Cipele sa ravnim đonom: Svaka žena u svom ormaru mora i treba da ima barem jedan par salonki. Te cipele grade samopouzdanje!

Ušteda na donjem vešu: Ok, možda ste u braku 15 godina, ali to nije razlog da nosite ispran i olabavljen donji veš. Kvalitetan donji veš ženi daje osećaj moći i samopozdanja.

Šminka je za mlade: Naprotiv, šminka je za žene koje su prešle tridesetu. Do tada niste imale šta da krijete, sada je vreme da se prikriju bore, naglase oči, usne, jagodice. Pogledaje neke savete kako diskretno da se našminkate i obezbedite sebi najkvalitetniju šminku.

Nedostatak sporta: Žene moraju da se bave sportom! To je manje pitanje izgleda, a više zdravlja. Nađite neki sport koji vam odgovara i napred: sada je vaše vreme!

Vodite računa o sebi: To znači da imate proverenog ginekologa, stomatologa, oframologa. Idite redovno na pregled, najmanje dva puta godišnje, jer zdravlje je najvažnije!