2.9 C
Belgrade
21.01.2021
Naslovna Magazin Lifestyle ĐUSKAJTE KADA VAM “ZAŠKRIPI”: Istraživači otkrili da PLES vraća STRAST u vezu!

ĐUSKAJTE KADA VAM “ZAŠKRIPI”: Istraživači otkrili da PLES vraća STRAST u vezu!

Istraživači su otkrili da je plesanje spaslo mnoge brakove, nebrojene veze izvuklo iz krize i produbilo emocije. Dr Majkl Džudi, vođa istraživanja, kaže da ples zbližava, opušta, eliminiše netrpeljivost...

pixabay,com

Kada vam “zaškripi” u emotivnom odnosu, povedite partnera na ples. To je, savetuju stručnjaci, recept za oživljavanje strasti u vezi, a kada ona postoji, drugi problemi se manje osećaju. Istraživanje naučnika iz Bostona je pokazalo da ples razvija bliskost i budi želju među partnerima, što je osnova za dobar odnos.

Istraživači su otkrili da je plesanje spaslo mnoge brakove, nebrojene veze izvuklo iz krize i produbilo emocije. Dr Majkl Džudi, vođa istraživanja, kaže da ples zbližava, opušta, eliminiše netrpeljivost…

– Ako ste početnik, savladavanje koraka sa partnerom će vas odmah zbližiti – kaže Džudi. – Čim vam se dlanovi spoje, osetite dodir voljene osobe oko struka ili na ramenu, blizinu tela, oči koje vas odjednom drugačije, čulnije gledaju, jedva ćete čekati da se osamite. I već sutradan ćete poželeti da odete na novi čas.

Studija je pokazala da ples vraća “leptiriće” u odnos, pa se tako 65 odsto ispitanika ponovo zaljubilo u svog supružnika, a čak 70 odsto je odlučilo da nastavi da ide na časove plesa, jer se osećaju mnogo bolje.