DVADESETE GODINE PROVELA JE KAO ‘OČAJNA DOMAĆICA’: Evo zašto se razvela

Ejmi
Facebook/Amy Lawrence Strickland

Ejmi Strajklend je ostala u nesrećnom braku kroz svoje dvadesete, zato što se plašila da bude sama. Kada je napunila tridesed i jednu godinu, napokon je shvatila da mora da izađe iz te veze i promeni život.

 

Ejmi Strajklend je ostala u nesrećnom braku kroz svoje dvadesete, zato što se plašila da bude sama. Kada je napunila tridesed i jednu godinu, napokon je shvatila da mora da izađe iz te veze i promeni život.

– Bila sam razvedena pet godina i mislim da moje iskustvo – dobro, loše i ružno- je važno za sve one koji se plaše da krenu unapred tako što će se razvesti – rekla je Ejmi.

Strajklendova je napisala svoju priču.

Volela sam „Očajne domaćice“ kada su se prikazivale. Naravno da jesam. Kako da ih ne volite? To je bio šou o udatim ženama koje su bile uglavnom nesrećne i tražile su nešto više, bilo da je to karijera, dom ili ljubav-a to su uradile u divnoj garderobi.

Nisam tada shvatala, ali to je bio moj život u sredini dvadesetih bila sam očajna domaćica(minus divne garderobe, na žalost). Bila sam udata za vojnika koji nije bio pored mene.

 

Sa 31 godinu sam odlučila da bi radije bila očajna bez dodatka „domaćica“.

Da, tražila sam razvod. Da, osetila sam se kao gubitnica. Da, mislila sam da uništavam život mog deteta i svoj. Da, za trenutak sam pomislila da bi možda trebalo da ostanem i da će jednog dana seksi vodoinstalater doći da mi ulepša život, upotpuni ili usreći.

Tako da sam postala razvedena žena sa 31 godinu i sve, uključujući i mene kao osobu, se promenilo.

U mom braku, bila sam „ta“ devojka: ona koja misli da joj je potreban neko da bi bila nešto u svetu. Nisam imala pojma da sam bila uspavana sve dok nisam bila sama. Odjednom, nisam bila žena.

Shvatila sam da sam samo trebala da budem svoja, iako nisam imala ideju šta to znači. Napokon sam saznala: Vratila sam se u školu. Dobila sam diplomu, cilj o kome sam dugo maštala dok sam bila u braku. Sada sam počela master program. Sada mi ne treba mi niko da bi me definisao.

Svaka odluka koju sam donosila u braku je bila bazirana na strahu. Bila sam uplašena da podignem bebu sama, pa sam se udala. Bila sam uplašena da budem sama pa sam ostala. Bila sam uplašena da se pogledam i vidim da je pogrešno i da se ništa ne menja. Ali sam provela mnogo vremena paralizovana strahom, da nisam živela. Nisam uživala u životu.

Ako prolazite kroz razvod, posebno ako ste mladi, znajte da možete ponovo da kontrolišete svoj život. Ne morate da budete stvarna „očajna domaćica“. Svi imamo svoj put: neki od nas izaberu da odu, drugi su već otišli. Nadam se da dok pravite svoj put, zapamtite da niste jedini koji idu ovim stenovitim putem. Možda ne postoji niko pored vas u tom trenutku, ali nikako niste sami.loading...