Dvadesete, tridesete ili četrdesete? Evo u kojim godinama je seks najbolji

Kada je o seksu reč, svaka starosna dob nosi nešto lepo, ali i nešto manje lepo. Ali ne očajavajte seksualni život ne prestake u četrdesetoj.

Poznata seksualna terapeutkinja Trejsi Koks ističe kako svaka životna dob ima svojih prednosti i nedostataka kada je reč o seksu. Mladi možda misle da seks prestaje u 40-im ili 50-im, ali to nije tačno. U kojoj je starosnoj dobi je seksualni vrhunac? Zapravo niko ne zna i kod svakog jčoveka je drugačije.

Kasne tinejdžerske godine

Nema neke preterane seksualne tehnike u ovoj dobi, ali zato ima izuzetno puno uzbuđenja jer je seks novost. Prvi orgazmi koji su karakteristični za ovu dob pamte se zauvek. Ali ova starosna dob ima i svojih negativnih strana – gubitak nevinosti u lošim okolnostima, neispunjena očekivanja, neznanje, fizička neprijatnost ili čak i bol…

Dvadesete

Seksualni život u 20-im izgleda puno bolje, pogotovo za samce, a većina je upravo u tom statusu. To je doba zaljubljenosti, strastvenog i čestog seksa, tehnika je nešto bolja, a počinje se i sa eksperimentima. No to je i doba neobaveznog seksa koji sa sobom nosi rizik od polnih bolesti, ali i vreme besmislenih odnosa i ne nužno uvek dobrog seksa.

Tridesete

Ovo je vreme ozbiljnog seksa, a pod ozbiljnim se podrazumeva zrelost, uigranost, poznavanje sopstvenog i partnerovog tela, ali i poznavanje seksualnih želja. U ovom periodu mnogi zasnivaju i porodice, a seks u trudnoći može da bude sjajan. Loša strana je to što se u vezama tokom tridesetih može da se  javi monotonija, ali i nedostatak seksa zbog brige oko dece.