DŽEKPOT na američkoj lutriji porastao na 1,6 MILIJARDI DOLARA, a dobitnika čeka NEZGODAN IZBOR

Rekordni džekpot od 1,6 milijardi dolara će biti u utorak u američkoj lutriji, pošto u izvlačenju u petak nijedan igrač nije osvojio džekpot koji je tada iznosio jednu milijardu dolara.

Američki loto
BETA

Premija za “Mega milions” je stvorila duge redove u petak pred kioscima i prodavnicama tiketa u 44 američke države, u Vašingtonu i na Devičanskim ostrvima.

Međutim, u petak uveče nije izvučen dobitnik, te džekpot koji se izvlači u utorak dostiže rekordnih 1,6 milijardi dolara.

Dosadašnji rekord po najvećem pojedinačnom dobitku drži Mejvis Vančik, 53-godišnja majka iz Masačusetsa, koja je avgusta 2017. godine u lutriji “Pauerbol” dobila džekpot od 758,7 miliona dolara.

Januara 2016. godine džekpot “Pauerbola” je dostigao 1,58 milijardi dolara, ali su ga podelila tri dobitnika, po 528,8 miliona dolara.

“Mega milions” je nastao 2002. godine i nekoliko puta je modifikovan da bi se smanjila verovatnoća osvajanja džekpota, što je omogućilo da on redovno raste za po nekoliko stotina miliona dolara.

Kod ove igre na sreću u Americi postoji i jedna “caka” – dobitnik koji ima svih šest izvučenih brojeva, može da džekpot dobije u 30 rata tokom 30 godina, ili da odmah dobije ceo iznos, ali umanjen.

To bi u utorak značilo mogućnost da dobitnik odmah naplati 905 miliona dolara džekpota, na šta će potom platiti porez, piše na sajtu “Mega milions”.

Za razliku od mnogih drugih zemalja, dobitci američke lutrije su oporezivi.