Džiboni donira pomoć ugroženim porodicama iz Kragujevca

Poznati hrvatski pevač Džiboni, izdvojio je deo honorara od nastupa na festivalu Arsenal u Kragujevcu, kako bi pomogao najugroženijim porodicama sa tog područja.

Hrvatski muzičar  Zlatan Stipišić Džiboni odlučio je da novčano pomogne pet trenutno najugroženijih porodica u Kragujevcu, gde prvi put u karijeri dolazi povodom nastupa na muzičkom festivalu Arsenal, u petak 27. juna.

Centar za socijalni rad “Solidarnost” grada Kragujevca predložio je da pomoć dobije pet porodica, čijim članovima je pored ranijeg teškog socijalnog položaja sada životna egzistencija dodatno ugrožena posledicama nedavnih poplava koje su ozbiljno oštetile njihove ionako skromne i neuslovne stambene objekte.

Džiboni je u dogovoru sa organizatorima Arsenal festa izdvojio 5.000 evra, odnosno po 1.000 evra pomoći za svaku ugroženu porodicu.

Kantautor iz Splita Zlatan Stipišić-Gibonni je 2003. godine imenovan za UNICEF-ovog ambasadora dobre volje. Učestvovao je u brojnim humanitarnim koncertima i akcijama za borbu protiv gladi i siromaštva.