Džoan Kolins: Drogirana sam i silovana kad sam imala 17 godina!

Džoan Kolins je u dokumetarcu 'Hrabre žene sveta' ispričala traumatičan događaj iz svog života.

Linor Abargil bivša „Mis sveta” za 1998. godinu, sada je voditelj dokumentarca u kom žene koje su bili žrtve silovanja pričaju o svom traumatičnom iskustvu.

Bivša misica na ovaj način pruža podršku svim silovanim ženama, jer je i sama preživela seksualno zlostavljanje davne 1998. godine, šest nedelja pre nego što će sesti na tron najlepše žene sveta.

U jednom od njenih dokumentaraca gostovala je poznata holivudska glumica osamdesetjednogodišnja Džoan Kolins. Džoan je ispričala sve detalje o tome kako ju je kao sedamnaestogodišnjakinju drogirao i silova irski glumac Maksvel Rid.

– To je bio naš prvi sastanak, bili smo u stanu i on mi je sipao rum-kolu i dao mi neke knjige da čitam dok se on tušira. Te knjige bile su ozbiljnog pornografskog sadržaja. Sledeće čega se sećam bilo je da sam silovana ležala na sofi – rekla je Džoan.

Džoan je ispričala da je pre toga bila nevina i da se zbog bezrazložnog osećaja krivice i sramote udala za svog silovatelja.

– Do tad sam bila nevina, i od silne sramote i osećaja krivice, prihvatila sam sledeći Maksvelov poziv za sastanak, a na kraju i njegovu prosidbu. Razmišljala sam da mi je on prvi ida moram da se udam za njega – rekla je glumica.