Smejali ste se što “hoće da nam UVALE vizantijsku princezu”? Čekajte da čujete šta su sad IZVALILI “NEMANJIĆI”!

Nemanjići
Printscreen

Dugo očekivana, u montaži doterana, serija "Nemanjići - rađanje kraljevine" konačno je krenula i gledaoci su sinoć imali priliku da vide 2. epizodu pod nazivom "Miroslavljevo jevanđelje". Ipak, sudeći po kometarima na društvenim mrežama, više od same radnje, pažnju publike privlači jezik kojim se u seriji govori. Tačnije, pojedini izrazi!

 

I taman kada smo mislili da je ekipa “Nemanjića” uvažila kritike nakon emitovanja pilot epizode i seriju “umila” pred novo emitovanje, evo 2. epizode!

ISTORIJSKE GREŠKE U “NEMANJIĆIMA”: Kritika na račun serije je BRUTALNA, ali ovo je zapravo NAJVEĆI PROPUST

Vizantijska princeza koju hoće da nam “uvale” i dalje je tu, a društvo joj ovoga puta prave i Vukan i Stefan koji idu “na zabave” i “sve češće izlaze” valjda da umire Vukana koga svi na dvoru “nerviraju”, dok im najmlađi brat Rastko ne pravi društvo jer “šta više” oseća neki “prolećni zamor”.

Ipak, sudeći po komentarima na društvenim mrežama, rečenicu koja je najviše šokirala gledaoce izgovorio je Goran Sultanović u ulozi Prosigoja u poslednjoj sceni epizode“PRIČVRLJI NEŠTO! Dal odozdo ili odozgo, nije bitno!”

Tačnosti radi, evo kako je tekla cela scena.

PRVA EPIZODA “NEMANJIĆA” DRUGI PUT: Svi smo gledali, evo šta je PROMENJENO i kakvi su KOMENTARI SADA

Princ Rastko, kome je već uveliko vreme da se ženi, nije naročito zainteresovan za devojke jer ga više privlače duhovne vrednosti. Njegov učitelj pokušava da mlađanom princu objasni kako stvari stoje i da je u zabludi jer ko jednom “miris devojačkih nogu oseti – taj poludi”.

Rastko se ne da zavesti ovom opojnom metaforom i i dalje je više zainteresovan za onozemaljska nego ovozemaljska dobra objašnjavajući kako je sve prolazno i kako se jednom cvetu juče divio ceo svet, danas već vene, sutra će istruliti, a do sledeće nedelje od njega neće ostati ništa. 

– Pa to ti i govorim! Pričvrlji nešto! Ozgo leđa, ozdo leđa, sad il’ nikad! – savetuje učitelj dok se Rastko na to samo dobrodušno osmehuje.

Kraj 2. epizode!

Smeje se i publika, ali ne baš toliko blagonaklono kao Sveti Sava.