OTKRIVENE TAJNE PORODICE SIMPSON: Evo zašto su ŽUTI, odakle im IMENA i u kom to SPRINGFILDU žive!

Priča o nastanku Bartovog imena je fantastična!

Simpsonovi
Printscreen/Youtube

Jedan od producenata američke animirane tv serije “Simpsonovi” otkrio je u novoj knjizi odgovore na neke od najvećih misterija serije, uključujući zašto je porodica žuta i zbog čega stanuje baš u Springfildu.

Majk Rajs na kultnoj seriji radi od početka njenog emitovanja od 1989. godine, a sad je izdao knjigu “Springfield Confidential: Jokes, Secrets, and Outright Lies from a Lifetime Writing for The Simpsons”, u kojoj daje odgovore na neka od pitanja koja su fanovi najčešće postavljali.

Rajs otkriva da je prepoznatljiva žuta boja likova došla sasvim spontano.

Boju za originalne likove Meta Grejninga pronašao je bivši animator serije, a Rajs je objasnio kako je to napravio zbog bizarnih frizura koje deca u seriji imaju.

Bart, Lisa i Megi uopšte nemaju kosu, odnosno uopšte nema linija koje odvajaju njihovu kožu od kose. Pa su animatori odabrali žutu koja je kao kosa, a opet kao koža – objasnio je Rajs.

U knjizi Rajs navodi da je ime grada pozajmljeno iz sitkoma “Father Knows Best” iz pedesetih godina prošlog veka, a Grejning ga je odabrao zbog generičnosti.

Otkrio je zanimljivosti i o nepostojećoj lokaciji grada.

Springfild ima okean na istočnoj i na zapadnoj strani. Jednom smo rekli da je Istočni Springfield tri puta veći od Teksasa, a u jednoj epizodi Homer ujutro lopatom čisti sneg pa popodne leži u mreži i pije limunadu na suncu”, piše Rajs. “To postavlja pitanje: Na kojoj je Springfild planeti? – dodao je on.

Simpsonovi
Wikipedia

O tome zašto se ime porodice pojavljuje iza oblaka u uvodnoj špici, Rajs navodi da su, kad je šou prvi put prikazan, gledaoci prvo videli samo prvi deo reči – The Simps, pre nego što je otkriven ostatak.

Prvo vidite prvi deo reči – The Simps – pre nego što se pokaže ostatak. Pa šta? Pa, Simps je skraćeno za simpletons – za glupe ljude – poput onih koje ćete videti u seriji – napisao je Rajs, prenosi Index.hr.

Otkriva i kako su glavni likovi dobili imena.

Homer i Mardž dobili su imena po stvarnim ljudima – tvorac Met Grejning koristio je imena svojih roditelja kao inspiraciju za fiktivni sitkom par.

Lisa i Megi dobile su imena po njegovim sestrama, a Bart je bio njegova invencija – od anagrama reči “brat” (derište).